Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 4. 2019,
16.52

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

40

Natisni članek

LPP avtobus ugrabitev noad

Petek, 5. 4. 2019, 16.52

5 let

Ekskluzivno: poglejte si, kako so policisti prijeli ugrabitelja avtobusa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

40

V uredništvu Siol.net smo pridobili posnetek, ki prikazuje policijsko akcijo po tem, ko je 49-letni Kranjčan ugrabil avtobus Ljubljanskega potniškega prometa. Na posnetku je mogoče slišati poziv policistov ugrabitelju, naj se uleže na tla in odvrže predmet, s katerim je izsiljeval voznika avtobusa.

LPP
Novice Avtobus LPP ugrabil 49-letni Kranjčan, pred tem je grozil tudi na avtobusu Arrive #video

Ugrabitelj, sicer stari znanec policije, je na avtobus 6B vstopil na postajališču Ajdovščina, pri postajališču Drama pa vozniku ukazal, naj zapelje proti avtocesti. Devetinštiridesetletnik je med vožnjo vozniku in sedmim potnikom grozil, da jih bo ubil.

Začel bežati

Voznik avtobusa je eni od bližnjih policijskih patrulj z rokami in uporabo luči signaliziral, da je nekaj narobe. Ko je na semaforju prevozil rdečo luč, se je policistoma to zazdelo sumljivo. Pred priključkom na avtocesto na Barju so policisti avtobus ustavili.

"Uleži se na tla," sta vpila policista ugrabitelju, ko je poskušal zbežati.  | Foto: "Uleži se na tla," sta vpila policista ugrabitelju, ko je poskušal zbežati. Vodja sektorja za organizirano kriminaliteto na Policijski upravi Ljubljana Stojan Belšak je pojasnil, da je po ustavitvi avtobusa ugrabitelj izstopil, po informacijah Planeta naj bi šlo za Primoža Zupana, in začel bežati.

Ravno tako ni upošteval ukazov, naj odvrže predmet, s katerim je grozil. Policista sta pri prijetju osumljenca uporabila plinski razpršilec, da jima ga je uspelo obvladati. Devetinštiridesetletni moški je za tem omedlel in umrl.

Video: Planet


V preteklosti razbijal stekla

Sicer pa to ni prvo kaznivo dejanje, ki ga je zgrešil ugrabitelj Zupan. Policija ga je v preteklosti obravnavala zaradi več različnih kaznivih dejanj in prekrškov z elementi nasilja.

Franc Strle
Novice Nekdanji kriminalist o ugrabitvi avtobusa: Policiji je varnost spolzela iz rok

"Večkrat je nasilno nastopal proti uradnim osebam, med kaznivimi dejanji so tudi poškodovanje tuje lastnine, povzročitev lahke telesne poškodbe, nasilje v družini, protipraven odvzem prostosti v povezavi z nasiljem v družini, kršitev nedotakljivosti stanovanja in zatajitev," je pojasnil Belšak.

Nazadnje so ga marca letos obravnavali medvoški policisti po tem, ko so jih obvestili, da v enem od stanovanjskih blokov v Ljubljani z gasilnim aparatom razbija vrata in stekla. "Gasilni aparat je takrat tudi sprožil. Pozneje so ga obvladali policisti, prav tako je potreboval zdravniško pomoč. Začasno je bil hospitaliziran," je razlagal Belšak.

avtobus ugrabitev ljubljana lpp
Novice Podrobno: kaj se je dogajalo na ugrabljenem avtobusu LPP?
Ne spreglejte