Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 5. 2016,
8.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

1

Natisni članek

DPD kurir pošta dostava paketov

Torek, 10. 5. 2016, 8.00

6 let, 6 mesecev

DPD Slovenija v koraku s časom

Oglasno sporočilo

1

Foto: DPD

Podjetje DPD Slovenija vnovič dokazuje, kako pomembno je biti v koraku s časom, zato v teh dneh uvaja novo storitev, ki bo uporabnikom izkušnjo prevzema in plačila paketa, ki ga bodo naročili, še olajšala. Stranke bodo tako paket, ki ga bodo prejele, lahko plačale z MasterCard® in Maestro® karticama.

Nakupovanje prek spleta ostaja ena najbolj priljubljenih dejavnosti, ki jo Evropejci izvajajo, medtem ko so na spletu. Odstotek teh se iz leta v leto povečuje, najpogosteje pa se prek spleta odločijo za nakup potovanja, oblačil ali gospodinjskih izdelkov. Ta trend so zaznali tudi pri podjetju DPD Slovenija, zato so si v zadnjem obdobju še toliko bolj prizadevali, da izboljšajo in olajšajo izkušnjo tistih strank, ki paket naročijo preko njihove dostavne službe. V ta namen so se povezali s podjetjem MasterCard, zaradi katerega bo naročilo oziroma plačilo odkupnine paketa pri prevzemu še preprosteje. Stranki se zdaj tako ne bo več treba ukvarjati s tem, ali ima pri sebi dovolj gotovine za plačilo paketa ali pa bo pred njegovo dostavo morala skočiti še na bankomat oziroma banko. V podjetju DPD Slovenija so ob tej priložnosti povedali:

"Ponosni smo, da naše podjetje prehaja v novo obdobje, obdobje napredka. Posebej nas veseli, da bomo na takšen način olajšali uporabniško izkušnjo našim strankam in da jim stopamo korak naproti. Verjamem, da bodo ljudem z veseljem uporabljali tovrstno storitev. V DPD Slovenija kurirji letno dostavijo nekaj več kot 1.000.000 paketov, tako da pričakujemo, da se bo tovrstnega načina plačila odkupnine pri prevzemu poslužila približno četrtina vseh, s časom pa bo ta odstotek še narastel." Igor Jakovljević, direktor DPD Slovenija in Hrvaška.

 | Foto: DPD Foto: DPD

Poslovanje bo lažje

V letu 2015 so v podjetju naredili korak naprej, ko so za stranke uvedli storitev, imenovano 1HP, za katero so v Bruslju osvojili prvo mesto v kategoriji Tehnologija in inovativnost. S to storitvijo stranke obvestijo o predvidenem prihodu DPD kurirja, prejemnik pa ima možnost, da spremeni čas dostave. Zdaj pa so pri podjetju naredili še korak dlje, svoje poslovanje pa bodo z novim načinom plačila prevzema paketa še olajšali in optimizirali. Kurirji so se namreč vsakodnevno srečevali z več primeri, ko stranka doma ni imela gotovine, s katero bi lahko plačala paket, zato je dan oziroma uro dostave spremenila v zadnjem trenutku, kar je dodatno delo povzročilo tudi kurirjem. Zdaj pa bo vsak kurir opremljen s POS terminalom, zato strankam več ni treba skrbeti, kako in kje pravočasno dobiti gotovino.

 | Foto: DPD Foto: DPD

Sodelovanja pa se veselijo tudi v podjetju MasterCard, kjer nam je g. Boštjan Fabjančič, predstavnik podjetja MasterCard v Sloveniji, zaupal:  

"Anketa Source MasterIndex kaže, da ima več kot 80 % vseh vprašanih v lasti debetno kartico, 82 % anketirancev pa za plačilo uporablja  plačilno kartico Maestro&reg. Sledi mu MasterCard&reg s 40 %. Prav zaradi tega se še posebej veselimo, da bodo vsi uporabniki MasterCard&reg in Maestro&reg svoje plačine kartice zdaj lahko uporabljali tudi za plačilo odkupnine paketov, ki jih bodo prejeli od podjetja DPD Slovenija."

 | Foto: DPD Foto: DPD

Ne spreglejte