Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
21.19

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

2

Natisni članek

socialna stiska pomoč hiša Helena Čampa

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 21.19

5 let, 2 meseca

Dobrodelna akcija uspešna, Heleni v boju za hišo pomagali ljudje iz vse Slovenije #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

2

Mati samohranilka, ki se ob pomoči vse Slovenije bori za ohranitev svojega doma, pogumno koraka novi zmagi naproti. Helena Čampa je prvi korak naredila v začetku februarja, ko je edina vplačala varščino za tri četrtine hiše. Zdaj ji je ob pomoči gasilcev v dobrodelni akciji uspelo zbrati več kot 111 tisoč evrov, kar je več, kot znaša kupnina, ki jo mora poravnati do 25. februarja.

Gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Log so Heleni Čampa vedno stali ob strani. Po več kot enomesečnem zbiranju sredstev v okviru humanitarne akcije Pomagajmo obdržati dom, so v akciji zbrali več kot 111 tisoč evrov, so poročali v oddaji Danes na Planetu. Na njihovem računu se je zbiral denar, ki so ga dobri ljudje iz vse Slovenije in tujine nakazovali, da bi Heleni rešili dom.

Dražba Murska sobota helena čampa
Novice Helenin boj za hišo: s pomočjo sodržavljanov uspešno čez prvo oviro #foto #video

Nekdanji partner jo je zapustil z neodplačanim posojilom

Obdana s podporniki iz vse Slovenije, županom Miranom Stanovnikom in gasilci je Helena Čampa 7. februarja vplačala varščino za tri četrtine hiše in stopila še en korak bliže svojim največjim sanjam – da obdrži in ohrani svoj dom. "Hvaležna sem vsem, ki so pripomogli k temu, da smo danes kupili svoj dom, ki so nam stali v podporo in ki so dihali z mano. Brez njih za trenutek danes ne bi bil takšen, kakršen je," je takrat povedala Helena Čampa.

"Da je nekdo, ki je bil mogoče najbolj intimen z mano, ki je mogoče poznal vso mojo bolečino, ki je poznal mojega otroka bolj kot kdorkoli drug, sposoben, da ne rečem zlobe," je o stiski za Planet povedala Helena Čampa. | Foto: Planet TV "Da je nekdo, ki je bil mogoče najbolj intimen z mano, ki je mogoče poznal vso mojo bolečino, ki je poznal mojega otroka bolj kot kdorkoli drug, sposoben, da ne rečem zlobe," je o stiski za Planet povedala Helena Čampa. Foto: Planet TV

Težko je verjeti, da gre za isto Heleno, ki smo jo pred več kot mesecem dni spoznali zaradi tragične usode. Izigral jo je partner, ki jo je zapustil z neodplačanim posojilom, izgubljala je vero v sočloveka: "Da je nekdo, ki je bil mogoče najbolj intimen z mano, ki je mogoče poznal vso mojo bolečino, ki je poznal mojega otroka bolj kot kdorkoli drug, sposoben, da ne rečem, zlobe."

Novice Samohranilki z invalidnim otrokom grozi izguba strehe nad glavo #video

"Helena je ženska, ki zlepa ne prosi za pomoč"

Helena Čampa sama vzgaja dva sinova. Najmlajši sin Nik, ki se mu je ob rojstvu okoli vratu ovila popkovina, ne hodi, ne govori in je popolnoma odvisen od mame. Sama ga nosi po hiši in skrbi, da se ne poškoduje med epileptičnimi napadi, ki jih na dan doživi tudi 50. Helena zmore vse razen priznati, da ne včasih preprosto ne gre več, so poročali na Planetu.

"Helena je ženska, ki zlepa ne prosi za pomoč. Je borka, najde pa tudi čas za gasilce in pomoč drugim," je povedal poveljnik PGD Log pri Brezovici Rok Meglen. "Sprašujemo jo, ali imaš to, ali imaš ono, ampak odgovarja, da ima, ker je preponosna in ničesar noče," je poudarila Helenina prijateljica in pobudnica humanitarne akcije Lea Šušteršič.

"Hvaležna sem vsem, ki so pripomogli k temu, da smo danes kupili naš dom, ki so nam stali v podporo in ki so dihali z mano. Brez njih za trenutek danes ne bi bil takšen, kakršen je," je ob vplačilu varščine za hišo povedala Helena Čampa. | Foto: Planet TV "Hvaležna sem vsem, ki so pripomogli k temu, da smo danes kupili naš dom, ki so nam stali v podporo in ki so dihali z mano. Brez njih za trenutek danes ne bi bil takšen, kakršen je," je ob vplačilu varščine za hišo povedala Helena Čampa. Foto: Planet TV

Dres Tima Gajsra
Sportal Pomoč nesrečni družini: dres Tima Gajserja prodan za 2.000, kapa za 350 evrov! #video

Mater samohranilko je bilo strah, da ji ljudje ne bodo verjeli 

Tudi ekipa Planeta je Heleno konec januarja komaj prepričala, da spregovori za oddajo Danes. Mater samohranilko je bilo namreč strah, da ji ljudje ne bodo verjeli. Pa vendar, ko ljudje začutijo, da gre zares, si želijo pomagati. "Prihajajo tudi iz Murske Sobote in Kranja. Vse, kar lahko rečem, je hvala," je poudaril župan občine Log–Dragomer Miran Stanovnik.

Heleni so na pomoč priskočili tudi športniki Luka Dončić, Jaka Bijol in Tim Gajser. "Za gospo Heleno in njenega sina sem daroval dres. Licitacija se je že začela in bo trajala do 25. februarja. Pomagajmo ji, ker smo skupaj še močnejši," je povedal Gajser.

Ne spreglejte