Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2012,
8.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 2. 8. 2012, 8.12

8 let

Do konca leta Bolnišnica Topolšica bolj sodobna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Direktor bolnišnice Topolšica primarij Leopold Rezar in predsednik uprave družbe Esotech Velenje Marko Škoberne sta podpisala pogodbo o izvedbi energetske sanacije bolnišnice.

Projekt je vreden blizu 2,5 milijona evrov, izvedli pa naj bi ga do konca letošnjega leta. "V bolnišnici sem od leta 1985 in od takrat dalje takšne naložbe ni bilo. Največja je bila leta 2008, ko smo dobili CT aparat," je bil zadovoljen Leopold Rezar. Kot je še dejal je projekt zelo pomemben, saj bo bolnišnica s tem postala sodobnejša, največ pa bodo pridobili bolniki, ki bodo imeli boljše bivalne pogoje.

Rezar je povedal, da so takoj, ko so člani sveta zavoda bolnišnice po številnih zapletih pred njegovim imenovanjem za direktorja potrdili projekt energetske sanacije, predvideli podpis pogodbe med 10. in 14. julije. K izvedbi naj bi na razpisu izbran izvajalec del - velenjski Esotech - pristopil 16. julija. Vendar se je usklajevanje zavleklo, saj so morali dogovoriti in rešiti kar nekaj zadev v ponudbenem predračunu, v katerem so sedaj točno predvideli katera dela bo potrebno izvesti. "Morali smo prilagoditi zmožnostim nekatere postavke in tudi Esotech se je moral uskladiti s podizvajalci. Praktično je načrt nov, finančne možnosti za izvedbo omejene. Zato sem toliko bolj vesel, da smo z izredno razumevajočim partnerjem uskladili vse zahteve in s tem zagotovili bolnišnici nadaljnji razvoj."

Bodo energetsko posodobili le osrednji objekt Planiko ali tudi Smrečino? Sedaj so se osredotočili na sklenitev aneksa k osnovni pogodbi za Planiko, čez približno mesec dni pa načrtujejo podoben aneks še za Smrečino. Po pogodbi z ministrstvom za zdravje, ki je bila podpisana pred natančno dvema letoma, je potrebno energetsko posodobiti oba objekta.

Ne spreglejte