Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 11. 2014,
22.02

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 25. 11. 2014, 22.02

8 let, 3 mesece

Direktor slabe banke: Plače so res zelo visoke, a potrebovali smo strokovnjake (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Glavni izvršni direktor DUTB Torbjörn Mansson je za Planet TV priznal, da so za slovenske razmere plače na DUTB zelo visoke, a da so morali dobiti kompetentne strokovnjake, da bi rešili položaj.

V javnost so v ponedeljek prišli nekateri izsledki poročila Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) o delovanju Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB). POP TV je poročala, da je med drugim DUTB v manj kot letu in pol za svetovalce porabila 12 milijonov evrov, pri čemer naj bi se zgodilo precej nepravilnosti, prav tako naj bi nepravilnosti odkrili pri zaposlovanju na DUTB. Opozorili so tudi na visoke prejemke vodilnih na DUTB in morebiten konflikt interesov pri najemanju družbe Quartz+Co, s katero je povezan takrat vršilec dolžnosti izvršnega direktorja, zdaj pa glavni izvršni direktor DUTB Torbjörn Mansson.

Mansson: Moral je nekdo priti in rešiti zadevo Mansson je za Planet TV povedal, da so potrebovali kompetentne strokovnjake, da bi rešili položaj, svetovalci pa so dragi. "Imeli smo izredne razmere, kjer so se hkrati sesule vse tri banke. Moral je nekdo priti in rešiti zadevo," je dodal.

V solastništvu družbe Quartz+Co ne vidi nič spornega Glede tega, da je sam izvršni direktor DUTB, hkrati pa ima tudi delež v družbi Quartz+Co, ki je prek pogodbe z DUTB zaslužila kar 3,7 milijona evrov, Mansson ne vidi nič spornega. "Bil sem eden od 26 partnerjev, imel pa sem manj kot pet odstotkov lastništva," je pojasnil in dodal, da na DUTB niso obtoženi korupcije, "kar je glavni namen KPK", je dejal za Planet TV.

Svetovalci ne delajo zgolj 32 ur na teden Za TV Slovenija je Mansson dejal še, da so na začetku res porabili veliko denarja, saj so morali vzpostaviti organizacijo. Prepričan je tudi, da svetovalci ne delajo zgolj 32 ur na teden, kot naj bi ugotavljalo poročilo KPK.

Vlada še proučuje poročilo KPK o DUTB Vlada poročilo KPK o delovanju DUTB še proučuje, pa je danes povedal premier Miro Cerar. O delovanju DUTB naj bi spregovorili tudi v sredo na sestanku koalicije. "Te zadeve še vedno proučujemo in ko bomo prišli do rezultatov, bomo javnosti to sporočili," je ob robu podelitve priznanj družbe Tax-Fin-Lex v Ljubljani dejal predsednik vlade.

Ne spreglejte