Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 6. 2016,
17.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

6

Natisni članek

interpelacija Anja Kopač Mrak DeSUS Karel Erjavec

Ponedeljek, 13. 6. 2016, 17.23

6 let, 6 mesecev

Stranka DeSUS bo glasovala za interpelacijo Kopač Mrakove

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

6

Poslanci DeSUS bodo v sredo glasovali za interpelacijo ministrice za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anje Kopač Mrak, je po sestanku pri premierju Miru Cerarju sporočil predsednik DeSUS Karl Erjavec. Ministrica po mnenju DeSUS ni pripravljena spoštovati dogovorov, ki so jih sprejeli glede odprtih vprašanj.

Poslanci DeSUS so se namreč pred sredino obravnavo interpelacije, ki so jo zaradi primera odvzema dveh dečkov zoper Kopač Mrakovo vložili v SDS, sestali z ministrico. Želeli so pojasnila, kako je z uresničevanjem odprtih vprašanj oziroma dogovorov, ki so jih imeli, da bi jo podprli.

Ugotovili so, da ministrica ne ponuja nobenih rešitev glede financiranja projekta Starejši za starejše. Podobno je tudi glede izvajanja različnih politik na centrih za socialno delo in v domovih za starejše, je dejal Erjavec.

Premier neprijetno presenečen

Tudi Cerar bo po Erjavčevih besedah še enkrat preučil, kako je s temi zagotovili in dogovori, ki sta jih imela z ministrico. "Cerar je bil neprijetno presenečen nad potekom pogovorov in ministrico, saj je menil, da smo odprta vprašanja razrešili, zato tudi on ni več povsem prepričan, ali ministrica namerava uresničiti vsa zagotovila," je povedal Erjavec.

Cerar je sicer ravno danes v odgovorih na poslanska vprašanja ponovno izrazil podporo Kopač Mrakovi. Presodil je, da je v primeru odvzema otrok ravnala z vso skrbnostjo in da njena objektivna odgovornost ne dosega ravni, ki bi zahtevala zamenjavo.

V strani ministrice Anje Kopač Mrakove SD so prepričani v njen obstanek na ministrskem stolčku. | Foto: V strani ministrice Anje Kopač Mrakove SD so prepričani v njen obstanek na ministrskem stolčku.

Židan verjame, da bo Kopač Mrakova ostala ministrica

Prvak SD Dejan Židan verjame, da bo Anja Kopač Mrak ostala ministrica za delo, saj se bodo poslanci odločali po svoji vesti. Prepričan je, da večino predstavljajo poslanke in poslanci, ki "razumejo, da je treba ljudem, ki jim je težko, pomagati". Ob tem je tudi poudaril, da ima ministrica polno podporo stranke pri tem, da ne privoli v "kravje kupčije".

Cerar bo odločitev sporočil v torek

Premier Miro Cerar bo svojo odločitev o podpori ministrici za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anji Kopač Mrak glede na nove okoliščine, s katerimi ga je danes seznanil predsednik DeSUS Erjavec, sporočil v torek.

Ne spreglejte