Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andreja Lončar

Torek,
1. 3. 2016,
8.58

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Domen Simonič denar

Torek, 1. 3. 2016, 8.58

6 let, 7 mesecev

Denar za iskanje Domna Simoniča bodo zbirali tudi na Otoku

Andreja Lončar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Londonski sošolci izginulega Domna Simoniča, ki je sicer doma iz Vojnika pri Celju, začenjajo zbiranje denarja za finančno pomoč staršem pri iskalni akciji.

Društvo za brezplačno pravno pomoč Queen Mary Pro Bono Society, kjer je bil Domen Simonič eden vodilnih, je na družbenem omrežju Facebook objavilo poziv članom za donacije in pripisalo, da je namen zbiralne akcije pomoč staršem pri financiranju iskalne akcije (letaki, potapljači in drugo).

"Vemo, da v Sloveniji poteka intenzivna iskalna akcija, morda pa lahko dodaten denar pospeši aktivnosti," so zapisali na družbenem omrežju.

As you may be aware one of the managers in our committee has been missing in Slovenia since the early hours of last...

Posted by Queen Mary Pro Bono Society on Monday, February 29, 2016

S podobnim namenom je zbiranje denarja na platformi za množično financiranje začela mamina prijateljica Tadeja Ribič. V štirih dneh je 44 ljudi prispevalo 669 funtov (okrog 850 evrov).

Izginil izpred prizorišča koncerta Študent drugega letnika pravne fakultete na britanski univerzi Queen Mary Domen Simonič je izginil prejšnji teden v noči na sredo. S prijatelji se je udeležil koncerta Modrijanov v mariborskem Štuku, a naj bi se vmes ločil od njih in se pogovarjal z neznanci.

Po polnoči ga nihče več ni videl. Prijateljice naj bi ga po polnoči klicale, a se ni več javil. Od enih ponoči je bil njegov telefon nedosegljiv.

Brez povezave z drugimi smrtmi Pretekli konec tedna so v Mariboru policisti ob pomoči občanov izvedli več iskalnih akcij, tudi v Dravi, a brez uspeha. Policija je nato včeraj po nekaj dneh molka zanikala govorice o povezavi s prav tako izginulima mladima Klemnom Lenkom in Petrom Aplincem, ki so se razširile v javnosti. Tudi Lenka in Aplinca so zadnjič videli na podobni lokaciji kot Simoniča (med študentskima lokaloma Štuk in Trust), oba pa so pozneje našli mrtva v Dravi.

V omenjenih dveh primerih so policisti izključili tujo krivdo. "Nismo potrdili, da bi bila žrtvi kaznivega dejanja oziroma da sta storila samomor," je včeraj sporočil predstavnik mariborske policije Miran Šadl.

Simoničevo izginotje policisti za zdaj obravnavajo kot sum kaznivega dejanja. Kot so povedali za Večer, je razlog v tem, da tako hitreje dobijo potrebne odredbe.

Ne spreglejte