Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2024,
17.45

Osveženo pred

4 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24

Natisni članek

poslovanje dividende Zavarovalnica Triglav

Četrtek, 28. 3. 2024, 17.45

4 tedne, 1 dan

Delničarjem Zavarovalnice Triglav se obeta 1,75 evra dividende

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,24
Zavarovalnica Triglav | Največja delničarja zavarovalnice sta Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje s 34,5-odstotnim deležem ter Slovenski državni holding z 28,1-odstotnim. | Foto Nejc Lasič

Največja delničarja zavarovalnice sta Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje s 34,5-odstotnim deležem ter Slovenski državni holding z 28,1-odstotnim.

Foto: Nejc Lasič

Uprava in nadzorni svet Zavarovalnice Triglav bosta letošnji skupščini delničarjev, ki bo predvidoma v začetku junija, predlagala izplačilo dividende v višini 1,75 evra bruto na delnico. Za dividende naj bi tako največja slovenska zavarovalnica po predlogu vodstva skupaj namenila 39,8 milijona evrov.

Predlagana dividenda trenutno predstavlja petodstotni dividendni donos delnice Zavarovalnice Triglav, so sporočili iz zavarovalnice. Takšna dividendna donosnost je po prepričanju uprave in nadzornega sveta skladna s pričakovanji vlagateljev in na ravni pričakovanega povprečnega dividendnega donosa delnic evropskih zavarovalnic v tem letu.

Zavarovalnica Triglav
Novice Skupina Triglav lani s 16,3 milijona evrov čistega dobička

Uprava in nadzorni svet sta po besedah prvega moža zavarovalnice Andreja Slaparja, tako kot vedno, sledila načelu, da je dividenda privlačna za delničarje, hkrati pa je izpolnjen pogoj vzdržnosti, finančne stabilnosti in nadaljnje rasti in razvoja skupine Triglav.

Predlagano izplačilo dividend močno presega čisti dobiček

Spomnil je tudi, da predlagano izplačilo dividend močno presega lani ustvarjeni čisti dobiček, ki se je ustavil pri 16,3 milijona evrov.

Rezultati skupine Triglav v letu 2023 so bili sicer po navedbah vodstva pod prvotno načrtovanimi, kar je posledica regulacije cene dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in naravnih množičnih škod. V tekočem letu pričakujejo normalizacijo poslovanja skladno s strategijo skupine.

neurje, Lomanoše, Aleš Domajnko
Novice Vam je neurje povzročilo škodo? Tako jo lahko prijavite.

Nadzorni svet je sicer danes potrdil revidirano letno poročilo skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav za leto 2023, ki bo objavljeno v petek. Zavarovalnica bo predvidoma 26. aprila objavila tudi sklic redne letne skupščine delničarjev, ki je načrtovana 4. junija.

Največja delničarja zavarovalnice sta Zavod za pokojninsko in invalidsko zavarovanje s 34,5-odstotnim deležem ter Slovenski državni holding z 28,1-odstotnim.

Mobilna aplikacija i.triglav
Novice Zavarovalnica Triglav prenovila aplikacijo, ki širi nabor storitev
Ne spreglejte