Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2021,
11.50

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

22

Natisni članek

Mia Skrbinac spolno nadlegovanje

Četrtek, 11. 2. 2021, 11.50

3 leta, 2 meseca

Dekan AGRFT: Prijave še nismo dobili

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,28

22

Mia Skrbinac | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Dober teden po razkritju, da naj bi slovensko igralko Mio Skrbinac več let spolno nadlegoval profesor na ljubljanski akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), in sicer tudi znani igralec, Skrbinčeva še vedno ni vložila uradne prijave na akademijo ali Univerzo v Ljubljani (UL). Po vseh indicih bo prijava vložena, nam je danes pojasnil dekan AGRFT Tomaž Gubenšek.

Mia Skrbinac
Novice AGRFT: Igralka še ni oddala prijave, a jo pripravlja

Po tem, ko je 26-letna igralka Mia Skrbinac za oddajo Tednik in za Dnevnik spregovorila o spolnem nadlegovanju v času študija na ljubljanski akademiji za gledališče, radio, film in televizijo (AGRFT), uradne prijave zoper profesorja igre, ki se jim je pridružil v tretjem letniku, Skrbinčeva še ni oddala.

Na AGRFT pripravljeni na postopke

"Po podatkih, ki jih imam, Mia prijave na ljubljansko univerzo (UL) ni oddala, tudi na akademiji je še nismo dobili," nam je v pogovoru povedal dekan AGRFT Tomaž Gubenšek. Kot je znano, prijava Skrbinčeve ni bila podana niti na policijo. Gubenšek nam je ob tem sicer dejal, da jo vsak čas pričakujejo. "Po indicih, ki jih dobivamo, prijava bo," nam je še zatrdil. 

Na akademiji tako čakajo na odločitev Skrbinčeve. "V načrtu imamo, da ko bo vložena uradna prijava ali na akademijo ali UL, bomo v tistem trenutku tudi mi podali izjavo za javnost, v kateri bomo razložili vse postopke, ki bodo stekli. Imamo že vse prijavljeno, čakamo samo še Mio," nam je še povedal Gubenšek.

Mia Skrbinac
Novice AGRFT v bran Mii Skrbinac: "Mia, čestitke za pogum!"

Postala prva slovenska igralka gibanja #Jaztudi

Na vprašanje, ali bo AGRFT podala kakšno prijavo suma kaznivega dejanja, pa dekan pravi, da bo to odvisno od prijave. "Treba je preceniti, kako globoko gre zadeva in kot kaj jo prijaviti. Mi bomo vsekakor odreagirali, samo da prijavo dobimo," je še poudaril Gubenšek. 

Mia Skrbinac | Foto: Instagram & Imdb Foto: Instagram & Imdb Skrbinčeva je z javno izpostavitvijo in priznanjem postala javna oseba v Sloveniji po začetku gibanja #Jaztudi, ki se je izpostavila kot žrtev spolnega nasilja. Igralka, ki profesorja ni želela poimensko izpostaviti, je spregovorila o tem, da je profesor igre med letoma 2014 in 2016 nad njo izvajal psihično in fizično nasilje, tako na urah igre, zapakirano v študijski proces, kot tudi zunaj predavalnice, na hodnikih.

"Čakal me je pred vrati toalete, v internem baru Drame, pa še kje," je povedala. Med študijem o tem ni zmogla spregovoriti. Po pisanju nekaterih slovenskih medijev naj bi domnevno šlo za igralca Matjaža Tribušona. 

Mia Skrbinac
Novice AGRFT po razkritju o spolnem nadlegovanju: "Morda nismo dovolj pozorno gledali"

 

Ne spreglejte