Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 9. 2013,
18.48

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 1. 9. 2013, 18.48

8 let

Danes v Danes: Gašpar Mišič sporoča, da je odličen na več področjih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes v informativni oddaji Danes o Gašparju Gašparju Mišiču in njegovi samopodobi, o napovedani novi vseslovenski vstaji, o Zoranu Jankoviću in obisku Azerbajdžana, o slabi banki in o hmelju.

Gašpar Gašpar Mišič ima o sebi izjemno samopodobo. Zdaj Sloveniji očitno sporoča, da je odličen na več področjih. Potem ko je bil pred dobrim tednom dni imenovan za vodjo Luke Koper, nič ne kaže na to, da bi se odpovedal poslanskemu stolčku. Prav dogajanje okoli Mišiča oziroma njegovega imenovanja na čelo Luke Koper – eno redkih slovenskih podjetij, ki se še lahko pohvali z več desetmilijonskim dobičkom je znova predramilo vstajnike. Vstajniška gibanja so ponovno izrazila zahtevo po transparentnem, nekoruptivnem, neklientelističnem vodenju, upravljanju in kadrovanju v državnih podjetjih. Da bi se takšno kadrovanje ustavilo, v četrtek ob petih popoldne pred državnim zborom pripravljajo novo vstajo. Že ob Mišičevem imenovanju na čelo Luke Koper so se mnogi vprašali, ali vlado vodi Alenka Bratušek ali pa vendarle vse niti iz ozadja vleče Zoran Janković. Ta ugibanja so postala še glasnejša, ko so v javnost prišle fotografije uradnega sestanka v Bakuju, na katerem Janković – v predsedniški palači – sedi nasproti azerbajdžanskega predsednika, ministra Stepišnik in Jakič pa ob strani. Zaradi hierarhije in protokola pa bi moralo biti ravno obratno.

Ob vsem tem seveda upamo, da bo obisk z nafto bogatega Azerbajdžana Sloveniji prinesel še kaj drugega kot ugibanje, kdo je v resnici glavni v naši državi. Recimo kakšen posel slovenskemu gospodarstvu, ki se sesuva pod težo davkov in kreditnega krča. Banke – v prvega pol leta so pridelale četrt milijarde evrov minusa – namreč svojega glavnega poslanstva, tj. kreditiranje, skoraj ne opravljajo več. Tudi zato mnogi čakajo na začetek delovanja slabe banke.

Mariborski gasilci so zagotovo eni izmed tistih, ki so imeli v zadnjem letu največ dela v državi. Nesebično in požrtvovalno so pomagali v uničujočih novembrskih poplavah, v začetku julija so preprečili ekološko katastrofo, ko je zagorelo smetišče na obrobju Maribora. In vse to jim je uspevalo, čeprav so že lep čas nezadovoljni. Šikanirajo nas, delo je slabo organizirano, pravijo, in zahtevajo menjavo direktorja poklicne brigade.

Ko pade prva jutranja megla, je po starodavnem pregovoru čas za obiranje hmelja v Savinjski dolini. Trenutno večina hmeljarjev obira auroro, eno izmed najbolj priznanih in razširjenih sort v Sloveniji. Tudi letos pa na slovenskih hmeljiščih prevladujejo sezonski delavci iz Romunije. Z domačo delovno silo je preveč težav, pravijo hmeljarji. Težav pa je dovolj že z letino, saj bo ta ena najslabših v zadnjem desetletju. Glavna krivca sta toča in suša.

Vročica EuroBasketa narašča, danes zvečer je uradni začetek. Prvi gostje, ki so bodo zagotovo zaželeli tudi hladnega piva, so seveda že tukaj. Izjemno povečan je obisk Skandinavcev. V prihodnjih dneh naj bi se številka povzpela tudi do 40 tisoč.

Ne spreglejte