Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2017,
9.18

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,30

Natisni članek

vreme nevihta neurje opozorilo

Torek, 11. 7. 2017, 9.18

6 let, 7 mesecev

Na Štajerskem znova klestila toča, pihal tudi močan veter

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,30
Nevihta, neurje | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nad severovzhodnih delom Slovenije se je popoldne znova razbesnelo neurje s točo in vetrom. Najprej je okoli 15. ure vreme prizadelo prebivalce od Celja proti Rogaški Slatini, pozno popoldne pa je bilo najhuje na območju Podravja. Gasilci so imeli največ dela s podrtimi drevesi in odkritimi strehami. Zvečer pa je neurje prizadelo tudi osrednjo Slovenijo z Ljubljano. 

Vremenske nevšečnosti po Sloveniji:

V naselju Brezova v občini Celje je močan veter odkril strehi dveh stanovanjskih hiš, enako je bilo tudi na enem od stanovanjskih objektov v Topolovcu v občini Šmarje pri Jelšah. Zaradi podrtih dreves so morali gasilci posredovati tudi v Višnji vasi pri Vojniku in v Rogaški Slatini.

V popoldanskem drugem nevihtnem valu je veter na območju Oplotnice podrl kar pet dreves, ki so jih gasilci odstranili s cestišča. Nekaj dreves je podrlo tudi v Mariboru, Hočah in Slovenski Bistrici, v Staršah pa je drevo padlo na stanovanjski objekt, voda pa je zalila kletne prostore ene od hiš ter odkrilo streho.

Gasilci so morali zaradi podrtih dreves posredovati tudi na Bistriški cesti v naselju Fram ter na cesti Prvenci-Novi jork v občini Markovci, v Gerečji vasi, Svetem Tomažu in Miklavžu pa je odkrilo streho. V Slovenji vasi je na avtomobil podrlo reklamne panoje ter zalilo enega od stanovanjskih objektov, več dreves je podrlo tudi v Hlaponcih v občini Juršinci, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Zvečer je močno neurje prizadelo tudi Ljubljano in okoliške občine. Veter je podrl nekaj dreves in zalil kleti. 

Takole je neurje klestilo na Ptuju | Foto: Bralec Omar Hanuna Takole je neurje klestilo na Ptuju Foto: Bralec Omar Hanuna

Torkov večer prinaša prehod hladne fronte z možnostjo krajevnih neurij, nato pa bo do konca tedna vreme dokaj prijazno in brez hude vročine.

Arso je za celotno Slovenijo za danes razglasil oranžni, drugi najvišji alarm. | Foto: Arso Arso je za celotno Slovenijo za danes razglasil oranžni, drugi najvišji alarm. Foto: Arso ORANŽNI ALARM pomeni, da so vremenske razmere lahko nevarne. Napovedani mogoči meteorološki pojavi so neobičajni oziroma se pojavljajo manj pogosto. Gmotna škoda in žrtve so mogoče.

To pomeni, da bodite zelo pozorni in se redno seznanjajte s podrobnostmi v zvezi z napovedanimi vremenskimi razmerami. Zavedajte se tveganj, ki se jim morda ne boste mogli izogniti. Upoštevajte uradno izdana priporočila.

Zaradi napovedanega neurja bo do nadaljnjega tudi čez noč odprta garažna hiša Citycentra Celje, so sporočili iz nakupovalnega središča. Prav tako bo podjetje Mercator danes zvečer in ponoči zaradi vremenske napovedi omogočilo brezplačno parkiranje na pokritih parkiriščih in v garažnih hišah Mercatorjevih nakupovalnih središč, so sporočili iz podjetja.

Visoke temperature se bodo v prihodnjih dneh znižale. | Foto: Thinkstock Visoke temperature se bodo v prihodnjih dneh znižale. Foto: Thinkstock

Napoved za prihodnje dni:

V sredo bo v notranjosti Slovenije sprva oblačno s kakšno kapljo dežja, na Primorskem in v Pomurju pa delno jasno. Čez dan bo spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht, ki se bodo ponekod spet zavlekle v večer. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 19, na Primorskem okoli 21, najvišje dnevne od 24 do 29, v južnih krajih okoli 30 stopinj Celzija.

V četrtek bo delno jasno in večinoma suho. Na Primorskem bo zapihala šibka burja. V petek se bo oblačnost povečala, pojavljale se bodo krajevne padavine. Nekoliko manj vroče bo, najvišje dnevne temperature bodo okoli 24 stopinj Celzija.

Ne spreglejte