Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 2. 2017,
21.17

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Zdenka Čebašek-Travnik Zdravniška zbornica Slovenije

Petek, 24. 2. 2017, 21.17

7 let, 1 mesec

Čebašek-Travnikova pisala članom zbornice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Zdenka Čebašek Travnik | Foto STA

Foto: STA

Nova predsednica Zdravniške zbornice Slovenije (ZZS) Zdenka Čebašek - Travnik je po tem, ko je odpovedala današnjo novinarsko konferenco, po poročanju spletnega portala Žurnal24 poslala pismo vsem članom zbornice. V njem je med drugim zapisala, da ne ve, kaj bo z njeno plačo, in se s tem ne bo obremenjevala.

"Ob presenetljivih zmagah podpore ni. Prežijo na naše napake in nas v prvem tednu sprašujejo, kaj še delamo tukaj. Mene so o tem, ali bom odstopila, mediji povprašali v prvih dneh mandata," je Čebašek-Travnikova zapisala v pismu zdravnikom.

"Ureditev plač je čakala našo ekipo"

V pismu poudarja, da na zbornici zadeve niso urejene, zato tudi plača predsednika in vseh drugih funkcionarjev ni predvidena. "Vendar je to, da uredimo plačna razmerja funkcionarjev na zbornici, očitno čakalo prav našo ekipo," je zapisala v pismu. Pojasnjuje, da je na začetku mandata predlagala, da je njena plača "nekje vmes med plačami mojih predhodnikov, dokler skupščina ne uredi plačnih razmerij". Člani skupščinskega sveta so se s tem strinjali in pooblastili predsednika skupščine, da se s predsednico dogovori za znesek.

Marko Bitenc, predsednik skupščine ZZS, je sicer pred dnevi za STA potrdil, da je na zadnji seji dobil pooblastilo za pogajanja v okviru teh številk, po poročanju nekaterih medijev pa naj bi bil rezultat teh predlog, da Čebašek-Travnikovi dodelijo plačo osem tisoč evrov.

"Kako bo z mojo plačo, ne vem, s tem se ne bom obremenjevala"

"Kako bo z mojo plačo naprej, ne vem, s tem se ne bom obremenjevala. O vrednosti mojega dela in dela drugih funkcionarjev bo odločala skupščina zbornice in sama bom sprejela odločitev poslancev," pa po poročanju Žurnala24 v pismu navaja nova predsednica ZZS. "V Sloveniji je plača eden od tistih kamnov spotike, s katerim je mogoče diskreditirati prav vsakega posameznika, tudi mene. Nič osebnega. Sprašujem se, kaj sem pravzaprav zagrešila, razen da mi je z vašo podporo, da bi dosegli spremembe, ki jih zdravniki potrebujemo, uspelo zmagati na demokratičnih volitvah za mesto predsednice zbornice?"

"Ker nas imajo za močne, pomembne, povezane in vplivne, nas na vsakem koraku poskušajo deliti in spreti, če nismo že razdeljeni in sprti med seboj. Z mojo ekipo smo se odločili, da to spremenimo – kar je za marsikoga ogrožajoče, zato nas poskušajo ustavljati, preden bi sploh lahko začeli," je še zapisala v pismu zdravnikom. In sklenila: "Bodite potrpežljivi z nami, rezultati naših prizadevanj bodo kmalu vidni, če nam bo le dano nadaljevati začeto delo."

Iz vrst zdravnikov sicer že prihajajo kritike zaradi dogajanja na zbornici, prav tako nekateri pozivi Čebašek-Travnikovi, naj odstopi.

Ne spreglejte