Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 5. 2012,
11.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 19. 5. 2012, 11.38

8 let

Borut Pahor najverjetneje za predsednika države

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Letošnjega 32. Maratona treh src se je udeležil tudi prvak Socialnih demokratov Borut Pahor, ki je po prihodu v cilj dal vedeti, da bo najverjetneje kandidiral na letošnjih predsedniških volitvah.

Borut Pahor, predsednik vlade v prejšnjem mandatu, je v Radencih v zelo dvoumnem stavku napovedal skorajšnjo kandidaturo za predsednika države. Povedal je: "V Radence izjemno rad prihajam, tudi zaradi prijaznih ljudi, ki tekače vzpodbujajo skozi vso progo. Letošnji čas je boljši kot lanski. Pred tekom sem si dejal: če mi ne bo uspelo premagati samega sebe, ne morem zmagati jeseni na predsedniški volitvah. Hvala in lepo se imejte."

Sarkić: Pahor ni nikoli zanikal, da razmišlja o predsedniški kandidaturi Predstavnik SD za strateško komuniciranje Denis Sarkić pa je pojasnil, da Pahor danes ni napovedal kandidature za predsednika republike. Če bi se Pahor za ta korak odločil, bi bili o tem najprej obveščeni njegovi sodelavci in stranka, je dejal. Sarkić je dodal, da Pahor nikoli ni zanikal, da razmišlja o predsedniški kandidaturi, vendar da je bila njegova današnja izjava narobe razumljena.

V SD se bodo o morebitni kandidaturi odločali predvidoma v drugi polovici junija Da Pahor ni napovedal boja za stolček predsednika republike, je na spletnem družbenem omrežju Twitter pojasnil tudi glavni tajnik SD Uroš Jauševec, ki je zapisal, da Borut Pahor ni napovedal kandidature. O morebitni kandidaturi danes ni ničesar vedel niti vodja poslanske skupine SD Janko Veber. Kot je dejal, so v stranki dogovorjeni, da se o tem pogovarjajo po kongresu, ki bo v začetku junija, zato dogovora znotraj stranke še ni.

Kandidaturo za predsednika država so doslej napovedali že trenutni predsednik republike Danilo Türk, evropski poslanec Milan Zver, ki bo nastopil s podporo SDS in NSi, predsednik zunajparlamentarne SNS Zmago Jelinčič in neodvisni kandidat Marko Kožar.

Lukšič: Gre zgolj za vlečenje pozornosti nase Kandidat za predsednika SD Igor Lukšič je o Pahorjevem namigu o kandidaturi za predsednika republike dejal, da gre zgolj za vlečenje pozornosti nase, kar je njegov program, saj drugega nima.

"Edini program, ki ga ima, je piar in zbujanje pozornosti" "To je strategija, s katero poskuša kandidirati za predsednika stranke , saj nima drugega programa kot to, da vleče energijo ljudi nase s tem, ko je kandidat za vse možne funkcije. To je edini program, ki ga ima, se pravi piar in zbujanje pozornosti," je za MMC dejal Lukšič.

Ne spreglejte