Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andreja Lončar

Petek,
2. 12. 2016,
13.22

Osveženo pred

7 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,08

10

Natisni članek

mediji televizija Janez Janša Janez Janša VPK Andrej Kregar Bojan Požar

Petek, 2. 12. 2016, 13.22

7 let, 4 mesece

Bojan Požar in VPK v skupen projekt, prihaja nova televizija?

Andreja Lončar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,08

10

Bojan Požar, Melania Trump | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Bojan Požar je po novem polovični lastnik podjetja za medijsko produkcijo Pro TV, ki ima sedež na naslovu produkcijske hiše VPK. Ta je, spomnimo, lani sodelovala pri ustanavljanju televizije Janeza Janše Nova24TV. Tako Požar kot tudi Andrej Kregar iz VPK potrjujeta, da gresta v skupen projekt, a načrtov za zdaj ne razkrivata. 

Novinar in lastnik portala Pozareport.si Bojan Požar je v podjetje Pro TV vstopil konec novembra. Njegov vložek znaša 3.750 evrov, s čimer je postal polovični lastnik, objava na Ajpesu pa kaže, da je po novem tudi direktor podjetja.

Druga polovica podjetja je v lasti Ivane Jurković, ki je zaposlena v produkcijski hiši Videoprodukcije Kregar (VPK) kot producentka. Podjetje Pro TV ima sedež na istem naslovu kot VPK. 

Jurkovićeva je v podjetje vstopila lani junija. Takrat je bila glavna dejavnost podjetja video in filmska produkcija, z vstopom Požarja pa se je spremenila v medijsko produkcijo.

Skrivnosten projekt

"Gre za neke načrte, a podrobnosti ne morem izdati," nam je na vprašanje, ali snuje novo televizijo, v telefonskem pogovoru dejal Požar in dodal, da bo javnosti lahko več razkril "v kratkem". Na vprašanje, ali bo to še letos, ni odgovoril.

Ko smo ga vprašali, ali se projekta loteva s kakšnim investitorjem, je odgovoril, da ne, in dodal: "Nimam kakšnega investitorja iz tujine, kot to pogosto slišimo." Spomnimo, da se je Požar lani skupaj s podjetnikom Jocem Pečečnikom lotil projekta upravljanja 44 blagovnih znamk v lasti propadlega podjetja Delo Revije, a sta se kmalu sprla, projekt pa je padel v vodo.

Brez povezave z Janševo televizijo

Direktor podjetja VPK Andrej Kregar pa nam je na vprašanje, ali gre za nov televizijski projekt, dejal, da so podjetje ustanovili že lani, a prek njega niso poslovali. Zato so se zdaj odločili polovico lastništva prepustiti Požarju, s katerim si, citiramo Kregarja, "obetamo nekaj poslovanja".

Omenimo, da je Kregar sodeloval tudi pri ustanovitvi Nova24 TV v lasti kroga Janeza Janše. Bil je celo izvršni direktor. A Kregar pravi, da projekta nista povezana. "VPK je res sodeloval v zelo začetni fazi postavitve Nova24TV, a smo še pred začetkom oddajanja svoj del na tem projektu zaključili. Noben nov projekt pri nas ni več povezan s tem projektom," je pojasnil.

Ne spreglejte