Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 12. 2020,
6.25

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

9

Natisni članek

Koronavirus vrtec šola

Ponedeljek, 28. 12. 2020, 6.25

3 leta, 3 mesece

Bodo šole tudi po počitnicah ostale zaprte?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,40

9

učilnica prazna šola | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Za šolarje bo počitniški teden prinesel odločitev, ali bodo po praznikih nadaljevali šolanje na daljavo ali se jih bo vsaj del vrnil v šolske klopi. Ali bo šla prva triada v šole 4. januarja, bo vlada odločila sredi tedna. O vladni politiki na področju vzgoje in izobraževanja v času epidemije pa bo danes razpravljal matični parlamentarni odbor.

Janez Janša
Novice Janša pričakuje novo rast števila okužb. Odločitev o šolah sredi prihodnjega tedna.

Predsednik vlade Janez Janša je v nedeljo dejal, da je šolstvo ena od prioritet pri sproščanju ukrepov, posebej za prvo triado in otroke s posebnimi potrebami. A je dodal, da je še prezgodaj za odgovor, ali bo povratek v šolo 4. januarja mogoč ali ne. Vlada bo o tem po njegovih napovedih odločala sredi tega tedna, piše STA.

Vlada pripravlja množično testiranje za učitelje

Kot je že v soboto pojasnil vladni govorec za covid-19 Jelko Kacin, vlada pripravlja množično testiranje, s katerim bi konec tedna po novem letu, torej še pred ponovnim odprtjem šol in vrtcev, testirali ključni del učiteljev, ki učijo prvo triado osnovne šole, ter vzgojiteljev. Po njegovih besedah naj bi ključni del zaposlenih testirali 2. in 3. januarja.

Da bodo pred začetkom poskušali zagotoviti hitro testiranje zaposlenih in da bo potrebna skupna zaveza vseh, od vodstev šol do sindikatov, da bodo ravnali tako, da bodo širjenje okužb čim bolj zamejili, pa je v nedeljo izpostavil tudi premier Janša.

V opozicijskih LMŠ, Levici in SD menijo, da je lahko zaradi predolgega in nesorazmernega zaprtja šol ter odlašanja odprtja šol povzročene več škode, kot če bi vlada "organiziranemu odpiranju šol dala prednost pred drugimi nenujimi dejavnostmi". Zahtevali so nujno sejo odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino, na kateri bodo danes razpravljali o vladni politiki na tem področju, še navaja STA.

Simona Kustec
Novice Otroci s posebnimi potrebami pred vrnitvijo v šole na testiranje
Ne spreglejte