Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 3. 2024,
15.31

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50

Natisni članek

Domžale Kamniška Bistrica most poplave

Ponedeljek, 4. 3. 2024, 15.31

1 mesec, 3 tedne

Začenja se rušenje mostu, ki ga je uničila podivjana Kamniška Bistrica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,50
Poplave, most, Domžale, Kamniška bistrica | Podivjana Kamniška Bistrica avgusta lani ni močno poškodovala zgolj mostu v Domžalah oz. Viru pri Domžalah, ampak je odnesla oz. močno poškodovala tudi most na regionalni cesti med Kamnikom in Črnivcom pri Stahovici ter most pri Beričevem oz. Dolu pri Ljubljani na regionalni cesti med Ljubljano in Zasavjem. Tudi tam promet poteka po montažnih mostovih. | Foto STA

Podivjana Kamniška Bistrica avgusta lani ni močno poškodovala zgolj mostu v Domžalah oz. Viru pri Domžalah, ampak je odnesla oz. močno poškodovala tudi most na regionalni cesti med Kamnikom in Črnivcom pri Stahovici ter most pri Beričevem oz. Dolu pri Ljubljani na regionalni cesti med Ljubljano in Zasavjem. Tudi tam promet poteka po montažnih mostovih.

Foto: STA

V Domžalah so stekla pripravljalna dela za rušitev mostu čez Kamniško Bistrico, ki je bil močno poškodovan v katastrofalni ujmi lani avgusta. Rušitev po pojasnilih direkcije za infrastrukturo ne bo bistveno omejevala prometa. Ta na tem delu regionalne ceste med Ljubljano in Trojanami od septembra lani poteka po montažnih mostovih.

Po zaključenih pripravljalnih delih, ki trenutno že potekajo, bo po napovedih Direkcije RS za infrastrukturo stekla tudi sama rušitev mostu.

V sklopu te bodo izvajalci izvedli tudi demontažo nekaj armirano betonskih nosilcev, ki jih bo Zavod za gradbeništvo Slovenije v sklopu evropskega projekta CIRCUT ponovno uporabil pri izgradnji drugega mostu.

Po končani rušitvi bo, kot napovedujejo v direkciji, sledila ureditev brežin na levem in desnem bregu struge Kamniške Bistrice in v zadnji fazi še povrnitev prometne ureditve v prvotno stanje. Napovedi o časovnici teh del v direkciji niso podali.

Pogodbena dela za samo rušitev v vrednosti nekaj nad 160.000 evrov bodo zaključena predvidoma sredi aprila.

Na tem delu regionalne ceste med Ljubljano in Trojanami promet od septembra lani poteka po dveh montažnih mostovih.

 

Ne spreglejte