Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 12. 2015,
9.17

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

Bojan Dobovšek Blaž Vodopivec

Četrtek, 17. 12. 2015, 9.17

6 let, 6 mesecev

Blaž Vodopivec: Bojan Dobovšek ne more ustanavljati liberalne stranke, ker ni liberalec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

"To je njegovo mnenje. Jaz te osebe ne poznam, tudi njegovega dela ne poznam, kaj sem jaz delal, pa se lahko pogleda v moji bibliografiji," Blažu Vodopivcu odgovarja Bojan Dobovšek.

Že prihodnje leto bosta na slovenskem političnem prizorišču vzniknili dve novi liberalni stranki. Eno ustanavlja Bojan Dobovšek, nekdanji poslanec stranke SMC, drugo pa Blaž Vodopivec, psiholog in finančnik, poroča pozareport.si.

"Ne drži, da ustanavljam stranko," nam je zatrdil Vodopivec. Na vprašanje, ali se namerava v prihodnje kakorkoli drugače politično ali civilnodružbeno udejstvovati, je odgovoril: "Po vsej verjetnosti da. Tega, na kakšen način, pa za zdaj ne bi razkrival."

Kdo je liberalec in kdo ni? "Bojan Dobovšek ne more ustanavljati liberalne stranke, ker ni liberalec," nam je še dejal Vodopivec.

"To je njegovo mnenje. Jaz te osebe ne poznam, tudi njegovega dela ne poznam, kaj sem jaz delal, pa se lahko pogleda v moji bibliografiji," odgovarja Dobovšek in dodaja, da se ne želi opredeljevati za liberalca ali karkoli drugega.

"Ne bi se opredeljeval, saj koncept klasičnih strank izginja. Gre bolj za interesne skupine in interes ljudi za boljše življenje. To presega klasične okvire, kar smo videli že na lokalnih volitvah."

"Pravo liberalno stranko bi Slovenija potrebovala bolj kot Sahara vodo" Vodopivec pravi, da bi prava liberalna stranka, ki bi jo Slovenija po njegovih besedah potrebovala bolj kot Sahara vodo, morala zagovarjati predvsem:

– gospodarsko svobodo,

– privatizacijo,

– reformo zaposlitvene zakonodaje in

– "praktično popravljanje gospodarskega okolja, nič hudo ideološkega".

Dobovšek za upravljanje države "v dobro ljudi, ne pa peščice elit" "Mi zastopamo koncept dobre države, kar pomeni, da začnemo upravljati državo v dobro ljudi, ne pa peščice elit," pa je smer delovanja zavoda Dobra država, ki ga je ustanovil skupaj s še enim nekdanjim Cerarjevim sodelavcem Petrom Jamnikarjem, pojasnil Dobovšek.

"Zavod je ustanovljen, platforma je postavljena. Prihodnje leto začenjamo tematske posvete in izmenjavo mnenj," je še poudaril.

Ne spreglejte