Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 2. 2024,
18.30

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

Natisni članek

ARSO napoved Slovenija vreme

Sreda, 21. 2. 2024, 18.30

2 meseca, 1 teden

Arso opozarja: Po mirni sredi bo vreme postalo razgibano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60
Neurje, veter, nevihta | Veter bo najmočneje pihal na Štajerskem in v Prekmurju, kjer bodo najmočnejši sunki po nižinah lahko dosegali hitrost od 50 do 70 kilometrov na uro, v hribovitem svetu pa tudi okoli 90 kilometrov na uro.  | Foto Shutterstock

Veter bo najmočneje pihal na Štajerskem in v Prekmurju, kjer bodo najmočnejši sunki po nižinah lahko dosegali hitrost od 50 do 70 kilometrov na uro, v hribovitem svetu pa tudi okoli 90 kilometrov na uro.

Foto: Shutterstock

"Po vremensko mirni sredini tedna bo vreme od četrtka naprej postalo zelo razgibano," napovedujejo na agenciji za okolje. 

Kot so zapisali, se bo že v četrtek nad Slovenijo okrepil jugozahodni veter. Najmočnejši bo na Štajerskem in v Prekmurju, kjer bodo najmočnejši sunki po nižinah lahko dosegali hitrost od 50 do 70 kilometrov na uro, v hribovitem svetu pa tudi okoli 90 kilometrov na uro. V zahodni Sloveniji bo začelo deževati. Popoldanska temperatura bo večinoma od 8 do 14 stopinj Celzija. 

V petek se bo dež na zahodu okrepil in postopno zajel vso Slovenijo. Predvsem na Primorskem in Notranjskem bo pihal okrepljen veter južnih smeri. Padavine bodo najmočnejše na severozahodu države. Meja sneženja bo povečini nad okoli 1.500 metrov nad morjem, v zaprtih alpskih dolinah pa tudi precej niže.

V visokogorju od pol do enega metra snega 

V visokogorju Julijskih Alp in zahodnih Karavank bo snežilo nad nadmorsko višino 1.800 metrov, kjer bo temperatura zraka ves čas ostala pod ničlo. Zapadlo bo od pol do enega metra snega, kar bo močno povečalo nevarnost snežnih plazov na tem območju.

Zaradi okrepljenega juga bo visoka tudi gladina morja. Morje bo v petek zvečer prestopilo obalno črto v višini od 20 do 30 centimetrov.

Vremensko dogajanje se bo umirilo v noči na soboto, ko bodo padavine oslabele in marsikje tudi ponehale. Tudi veter se bo polegel. V soboto in v nedeljo bo nato deloma jasno s spremenljivo oblačnostjo, tu in tam bo mogoča kakšna kratkotrajna ploha. Popoldanska temperatura bo večinoma še vedno nad deset stopinj Celzija. 

Pomlad, sonce
Novice Izmerili temperaturne rekorde: v teh krajih je bilo zjutraj najtopleje
Anna Swenn Larsson
Sportal Švedsko zmagoslavje v Andori, Dvornikova med 15, do točk tudi Slokarjeva
jesensko vreme
Novice Konec tedna sprememba vremena, pred nami so obilne padavine
Vročina, poletje
Novice Lansko leto najtoplejše v zgodovini meritev #video
Ne spreglejte