Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 6. 2014,
18.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

anketa SMC SDS SD

Ponedeljek, 30. 6. 2014, 18.20

8 let

Anketa: Stranka Mira Cerarja daleč pred SDS, sledita DeSUS in SD s Solidarnostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na predčasnih parlamentarnih volitvah bi slavila Stranka Mira Cerarja, ki bi v DZ zasedla 38 sedežev. Sledi ji SDS s 25 sedeži, tretja pa je Erjavčeva stranka DeSUS z devetimi poslanci.

Na predčasnih parlamentarnih volitvah bi zmagala Stranka Mira Cerarja (SMC), podprlo bi jo 37,9 odstotka volilnih upravičencev – tistih, ki bi zagotovo odšli na volišča, kaže meritev javnega mnenja, ki jo je za Planet Siol.net opravil Episcenter.

Za SDS še DeSUS in naveza SD-Solidarnost Drugo mesto bi zasedla Slovenska demokratska stranka (SDS) s 25 odstotki glasov, medtem ko bi se stranka DeSUS z 9,6 odstotka glasov uvrstila na tretje mesto. Navezo strank SD in Solidarnost bi obkrožilo 5,9 odstotka volivcev.

Slovenska ljudska stranka je s 5,2 odstotka prehitela NSi, ki bi jo na volilnih lističih obkrožilo 5,1 odstotka volilnih upravičencev.

Slabe napovedi za Državljansko listo Pred parlamentarnim pragom so se, sodeč po javnomnenjski raziskavi, znašle stranke Pozitivna Slovenija (3,3 odstotka glasov), Zavezništvo Alenke Bratušek (2,7 odstotka glasov), Združena levica (1,6 odstotka glasov), Verjamem (1,6 odstotka glasov), Slovenska nacionalna stranka (odstotek glasov), Piratska stranka Slovenije (0,7 odstotka glasov) in Zeleni Slovenije (0,4 odstotka glasov). Državljanske liste tokratna raziskava javnega mnenja ni zaznala.

Če bi bile volitve preteklo nedeljo, bi bila volilna udeležba 31-odstotna.

SMC in SDS s kar polovico poslanskih sedežev Če izmerjene odstotke spremenimo v poslanske mandate, bi največ poslancev imela stranka SMC, ki bi zasedla 38 sedežev. SDS bi v prihodnjem sklicu parlamenta pripadlo 25 sedežev. DeSUS bi po rezultatih javnomnenjske raziskave dobil devet poslanskih sedežev, SD s Solidarnostjo šest, SLS in NSi pa vsaka po pet poslanskih sedežev.

Ne spreglejte