Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 7. 2014,
19.19

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

volitve anketa SMC SDS

Sreda, 9. 7. 2014, 19.19

8 let, 3 mesece

Anketa: Miru Cerarju podpora upada, Alenki Bratušek raste

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na parlamentarnih volitvah bi slavila Stranka Mira Cerarja, ki bi prejela 34,5 odstotka glasov. Sledi ji SDS s 25,5 odstotka, precej priljubljenosti je pridobilo Zavezništvo Alenke Bratušek.

Če bi bile volitve to nedeljo, bi po podatkih meritev, ki jih je za Planet Siol.net opravil Episcenter, zmagala Stranka Mira Cerarja (SMC), ki bi jo podprlo 34,5 odstotka vprašanih. Na drugo mesto se je zavihtela SDS, ki bi jo izbralo 25,5 odstotka sodelujočih v anketi. Na tretjem mestu je še naprej stranka DeSUS. Za stranko Karla Erjavca bi se odločilo 9,8 odstotka sodelujočih.

Podpora Alenki Bratušek raste, Zavezništvo dohiteva NSi Navezo strank SD in Solidarnost, ki je še naprej na četrtem mestu, bi na volilnem listku obkrožilo 6,9 odstotka volivcev, na petem mestu se je s 5,4 odstotka znašla NSi, na šestem pa jo s petodstotno podporo dohiteva Zavezništvo Alenke Bratušek (ZaAb).

Stranka ZaAB je v primerjavi s prejšnjim merjenjem tako prehitela SLS, ki bi ji vprašani tokrat namenili 4,3 odstotka glasov podpore.

Pred parlamentarnim pragom so se, sodeč po javnomnenjski raziskavi, znašle stranke Združena levica (2,5 odstotka glasov vprašanih), PS (1,9 odstotka), Piratska stranka Slovenije (1,3 odstotka), Verjamem (1,1 odstotka), SNS (0,8 odstotka), Zeleni Slovenije (0,5 odstotka), DL (0,4 odstotka) in Enakopravni deželani – Naprej Slovenija (0,3 odstotka).

Miro Cerar najbolj primeren predsednik vlade V sklopu vprašanj o premierskih lastnostih predsednikov strank na vseh področjih prednjači Miro Cerar. Prve tri osebnostne značilnosti, pri katerih pred tekmeci najbolj očitno vodi, so: sposobnost Slovenijo popeljati iz krize, etičnost in iskrenost. Janez Janša po mnenju vprašanih najbolj izstopa s svojo odločnostjo, Zoran Janković pa s karizmatičnostjo in samozavestnostjo.

Po rezultatih ankete bi se volitev udeležilo 36 odstotkov vprašanih (v predhodni anketi, ki je bila objavljena v ponedeljek, 7. julija, pa 35 odstotkov).

Ne spreglejte