Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 8. 2023,
13.42

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,79

Natisni članek

paket Slovenija dostava Nemčija Amazon

Četrtek, 31. 8. 2023, 13.42

8 mesecev

Amazon DE zdaj omogoča brezplačno dostavo v Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,79
Amazon | Kupci, ki izdelke pogosto naročajo prek Amazona, hitro dosežejo 59 evrov, kolikor znaša znesek, s katerim so upravičeni do brezplačne dostave. | Foto Guliverimage

Kupci, ki izdelke pogosto naročajo prek Amazona, hitro dosežejo 59 evrov, kolikor znaša znesek, s katerim so upravičeni do brezplačne dostave.

Foto: Guliverimage

Nemška različica Amazona je avgusta 2023 omogočila brezplačno dostavo v Slovenijo za naročila nad 59 evrov, piše portal Uporabna stran. Doslej je bila dostava v Slovenijo vedno plačljiva, saj Slovenija ni bila na seznamu držav, v katere Amazon izdelke pošilja brezplačno.

Slovenija je avgusta tako postala del držav, v katere Amazon DE omogoča brezplačno dostavo za izdelke, ki so odposlani iz njihovega skladišča. Takšni izdelki imajo oznako Fulfillment by Amazon (FBA). 

Izpolnjena morata biti dva pogoja

Kupci, ki izdelke pogosto naročajo prek Amazona, hitro dosežejo 59 evrov, kolikor znaša znesek, s katerim so upravičeni do brezplačne dostave. A je poleg omenjenega zneska treba izpolniti še en pogoj: naročeno blago mora biti odposlano iz Amazonovega skladišča. Brezplačna je le dostava z oznako "Standard Delivery" (standardna dostava), kar pomeni, da bodo kupljeni izdelki dostavljeni v od treh do šestih delovnih dneh.

Cena za standardno dostavo v Slovenijo je sicer znašala kar 11,99 evra, temu pa je treba dodati še 0,99 evra na kilogram (proporcionalno). Cena za hitro dostavo ("Express Delivery"), s katero naročeni izdelki prispejo v od dveh do štirih delovnih dneh, pa znaša 23,99 evra in dodatnih 11,99 evra na kilogram (proporcionalno). 

Na seznamu držav, kamor Amazon omogoča brezplačno dostavo, so poleg Slovenije še Nemčija, Avstrija, Švica, Belgija, Lihtenštajn, Luksemburg, Nizozemska, Danska, Finska, Češka in Romunija, še poroča omenjeni portal.

Slovenija je z avgustom postala del držav, v katere Amazon DE omogoča brezplačno dostavo za izdelke, ki so odposlani iz njihovega skladišča. | Foto: Guliverimage Slovenija je z avgustom postala del držav, v katere Amazon DE omogoča brezplačno dostavo za izdelke, ki so odposlani iz njihovega skladišča. Foto: Guliverimage

Fortrade
Novice Amazonove delnice so se v letu 2023 podražile za skoraj 65 %
Amazon
Novice Delavci Amazona napovedali stavko
Amazon Rivian kombi
Avtomoto Amazon potrdil: prvih 300 dostavnikov prihaja v Nemčijo
Ne spreglejte