Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Četrtek,
14. 7. 2016,
7.13

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

63

Natisni članek

Aleš Hojs NSi

Četrtek, 14. 7. 2016, 7.13

6 let, 6 mesecev

Aleša Hojsa vrgli iz Nove Slovenije, ker je "ponižal Lojzeta Peterleta" (video)

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

63

Nova Slovenija je iz stranke izključila predsednika Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve Aleša Hojsa.

"Včeraj so mi po elektronski pošti poslali odpravek sklepa o izključitvi. Obrazložitev je, da sem v zadnjih dveh letih v različnih medijih in na družbenih omrežjih večkrat nastopil neprimerno in žaljivo do stranke ter tako očrnil njen ugled," nam je pojasnil Hojs.

"Ponižal uglednega člana NSi"

Kot pravi, mu očitajo še, da se je pri organizaciji prireditve Za mojo Slovenijo v nasprotju s predhodnim dogovorom samovoljno odločil, da predsednik prve demokratično izvoljene vlade Lojze Peterle ni primeren govorec na omenjeni prireditvi ter na ta način "ponižal uglednega člana NSi in njenega evropskega poslanca ter pokazal nespoštovanje do lastne stranke".

Vse to je v nasprotju z 11. členom statuta stranke, ki govori o njeni enotnosti in o skrbi za njen ugled, po Hojsovih besedah pravijo v zdaj že njegovi nekdanji stranki. "Očitno so ocenili, da je to, da Lojze Peterle ni smel tam govoriti, tako pomembno, da so me morali izključiti," je poudaril in dodal, da so pred leti isti ljudje, ki so ga izključili, govorili zoper Lojzeta Peterleta.

Kakšna bo nadaljnja politična pot Aleša Hojsa?

Hojs sicer ima možnost pritožbe na izključitev, a tega ne bo storil. "Nisem niti jezen niti žalosten," pravi. Glede svoje nadaljnje politične poti pa so po njegovih besedah odprte vse možnosti, med drugim tudi:

- ustanovitev nove stranke,

- vstop v stranko Aleša Primca in

- vstop v SDS, v kateri je že član strokovnega sveta. 

"To je njegovo mnenje," pa je na Hojsove očitke, da je stranka polna sama sebe, odgovoril glavni tajnik NSi Robert Ilc. V današnji izjavi za medije je pojasnil, da je izvršilni odbor o izključitvi Hojsa odločal na predlog številnih članov občinskih in regijskih odborov ter strankinega podmladka. Pri odločitvi pa je bil izvršilni odbor "skoraj popolnoma" enoten, je še pojasnil Ilc in ob tem zavrnil namige, da je NSi razklana.

Na vprašanje, zakaj so se za njegovo izključitev odločili ravno zdaj, pa je odgovoril, da v stranki "nikoli ne prekinjajo dialoga in dopuščajo možnost, da se stvari pomirijo", a so šle nekatere stvari v zadnjem času čez mejo. Hojsa so tako izključili neposredno na podlagi statuta stranke, ki med drugim določa, da se morajo njeni člani vzdržati dejanj, ki bi lahko imela škodljive posledice za stranko, ter skrbeti za njen ugled. STA

 

Ne spreglejte