Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 3. 2016,
9.19

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Bojan Dobovšek FDV

Torek, 15. 3. 2016, 9.19

4 leta, 2 meseca

Afera dodatki: FDV in Mramorjeva EF slabo izvedli popravljalne ukrepe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Fakulteta za družbene vede in ekonomska fakulteta nista v celoti izvedli popravljalnih ukrepov glede izplačevanja dodatka za pripravljenost, je ugotovil inšpektorat za javni sektor.

Obe fakulteti bosta morali dokazila o izvedenih ukrepih predložiti v naslednjih 60 dneh, vključno s podpisanimi dogovori z zaposlenimi o vračilu preveč izplačanih dodatkov, so pojasnili na ministrstvu.

Na sedmih fakultetah, pri katerih je inšpekcijski postopek že zaključen, bodo zaposleni glede na že sklenjene dogovore, vrnili za 122.770 evrov dodatka, medtem ko naj bi na vseh devetih fakultetah po oceni inšpektorata vrnili skupaj 300.000 evrov.

Je Pejpovnik vedel za nezakonite dodatke? Na Univerzi v Ljubljani so do zdaj javno zatrjevali, da univerza ni nikoli dovolila izplačevanja dodatka. A je Delo danes objavilo dokument o sistematizaciji delovnih mest na fakulteti za matematiko in fiziko, na katerem je podpis nekdanjega rektorja univerze Staneta Pejovnika. Dokument med drugim navaja, da dekanu in prodekanom pripada tudi dodatek za stalno pripravljenost.

Pejovnik pravi, da so dokument pripravile strokovne službe in nanj vstavile faksimile njegovega podpisa, sam pa z dokumentom naj ne bi bil seznanjen.

Skoraj tri milijone evrov pa si je od leta 2010 z avtorskimi in podjemnimi pogodbami razdelilo šestnajst najbolje plačanih vodilnih funkcionarjev na Univerzi v Mariboru. Med njimi je tudi samostojni poslanec Bojan Dobovšek, ki je poleg 195 tisoč evrov redne profesorske plače s pogodbami zaslužil še 158 tisoč evrov, prejel pa je tudi 37 tisoč evrov položajnega dodatka in dodatka za delovno uspešnost.

"Gre za izvajanje dejavnosti poleg redne zaposlitve. Fakultete so bile prisiljene, da gredo poleg delovnih razmerij, ker je bilo denarja iz proračuna premalo, na trg in pridobijo sredstva z raziskavami," je za RTV Slovenija pojasnil Dobovšek.

Rektor: Hvala bogu za dodatne pogodbe Rektor mariborske univerze Igor Tičar je dejal: "Če imajo profesorji dodatne pogodbe, hvala bogu, ker to pomeni, da dodatno delajo za gospodarstvo, da plačujejo mlade raziskovalce."

Dobovšek je povedal še, da njegovi dodatki niso primerljivi s spornimi dodatki za stalno pripravljenost. "Gre za drugo zadevo. Kar zadeva stalno pripravljenost, je to nekaj posebnega. Tukaj je vse v skladu s pravili, urejeno v celotnem sistemu univerz," je zatrdil.

Ne spreglejte