Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 4. 2012,
17.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 10. 4. 2012, 17.22

7 let, 12 mesecev

"Znam biti kar goreča navijačica"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kdo je poslanka opozicijske stranke, ki bi glasovala tudi za vladni predlog, če bi se izkazal za dobrega, ki velik del prostega časa preživi ob nogometnih zelenicah in ki ne skriva svojih slabosti?

Predstavljamo Alenko Bratušek, poslanko Pozitivne Slovenije, v sproščeni različici.

O kakšnem poklicu ste sanjali kot majhna deklica?

Če povem po pravici, se ne spomnim, da bi kot majhna deklica sanjala o kakšnem konkretnem poklicu. Pozneje sem razmišljala o poklicu fizioterapevtke, a se zanj potem nisem odločila. Tudi danes menim, da je ta poklic zelo težak. S tem mislim fizično težak in mogoče bolj namenjen moškim, ki imajo v svojih rokah več moči. Šest let ste igrali klavir, prepevali v pevskem zboru … ste imeli kdaj resne ambicije uspeti tudi v glasbenem svetu?

Nikoli nisem imela kakšnih posebnih glasbenih ambicij, je pa glasba še danes del mojega življenja. Rada grem na kakšen dober koncert klasične glasbe ali si ogledam opero ali balet. Vesela sem, da tudi hči Nuša, ki obiskuje 3. letnik kranjske gimnazije, rada poje v njihovem pevskem zboru. Še vedno mislim, da kdor poje, slabo ne misli, kot radi večkrat rečemo. Obiskovali ste srednjo matematično naravoslovno šolo – kako bi zagrizene družboslovce prepričali, da tudi naravoslovni predmeti niso za staro šaro?

Vsekakor naravoslovni predmeti niso za staro šaro, ampak so vedno pomembnejši. Vsi ugotavljamo, da za študij na družboslovnih smereh vlada velik interes. Bistveno manj pa na naravoslovnih. Zakaj? Po moji oceni otroci ocenjujejo, da je družboslovni študij lažji in bodo lažje prišli do izobrazbe. Kar je morda lahko tudi res. Naravoslovne in tehnične vede so namreč zelo eksaktne in natančne. Pri matematiki, kemiji, fiziki ... lahko z napačno formulo oziroma enačbo, ne glede na to, kako dobro stvari obrazložiš, padeš na izpitu. Verjamem pa, da tudi mladi vedno bolj spoznavajo, da so tudi ti predmeti zanimivi. Delujete tudi v upravnem odboru nogometnega društva Triglav Kranj, pa me zanima, kakšen je vaš odnos do nogometa? Za kateri klub navijate in med kakšne navijače sodite: bolj goreče ali bolj umirjene?

V upravnem odboru nogometnega društva Triglav Kranj ne delujem več, sem pa s tem klubom še vedno zelo povezana, saj sin Oskar igra v ekipi Triglav NOGA U-14 (fantje letnik 97) in so zelo uspešni. Z družino velik del svojega prostega časa ob koncu tedna preživimo ob nogometnem igrišču. Navijam najprej seveda za naš Triglav in vse njegove ekipe. Znam pa biti kar goreča navijačica.

Če bi morali izpostaviti eno od svojih izstopajočih lastnosti, katero bi izbrali in zakaj?

Po moji oceni so moje najboljše lastnosti: odločnost, vztrajnost in neposrednost. To mi omogoča, da večino stvari, ki si jih zadam, tudi izpeljem. Ena od mojih slabših lastnosti pa je, da morda ne znam dovolj pozorno poslušati. A se trudim to popraviti.

Kaj vas je z vstopom v politiko najbolj presenetilo?

V politiki sem najbolj razočarana nad tem, da veliko politikov govori eno, dela pa drugo. Ko so bili sedanji ministri in predsednik vlade v opoziciji, so govorili popolnoma drug jezik. In kako naj jim ljudje danes verjamejo in zaupajo?

V čem se ljudje najbolj motijo o vas?

Težko rečem. Mogoče o tem, da zdaj, ko sem poslanka, na določene stvari gledam bolj politično. Pa ni tako. Še vedno je stroka pri meni na prvem mestu in to, kar je najbolje za državo in državljane. Pa četudi je to denimo vladni predlog. Če bo dober, bom z veseljem glasovala za. Kot drugo, pa mi veliko ljudi reče, da smo vsi poslanci "navadni lažnivci". Da eno govorimo in drugo delamo. Sama nikoli ne bom takšna. To, kar govorim danes, bom zagovarjala tudi takrat, ko bo naš predsednik vlade Zoran Janković in moja stranka vladna stranka. Kaj najraje počnete v prostem času?

V prostem času rada čim več uric preživim v naravi. Pa naj bo to tek, kolesarjenje, smučanje ali hoja v hribe. Zaradi sinovega nogometa veliko prostega časa preživim ob nogometnem igrišču. Rada tudi kuham. Res pa je, da zaradi pomanjkanja časa kuham bistveno manj, kot bi si želela in bi bilo to zdravo. Na kateri dosežek ste najbolj ponosni in zakaj? Najbolj sem ponosna na svoja dva otroka, Nušo in Oskarja, in to, da mi uspe kolikor toliko dobro uskladiti poklicno pot in družinsko življenje. Velikokrat je težko, ampak z dobro voljo in pomočjo domačih, predvsem partnerja, se vse da.

Ne spreglejte