Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 5. 2016,
10.28

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

svetovna borza delnice Apple Warren Buffett Fortrade

Torek, 24. 5. 2016, 10.28

7 let, 2 meseca

Warren Buffett je vložil milijardo dolarjev v delnice Appla. Tudi vi lahko zaslužite z delnicami Appla.

Oglasno sporočilo

Foto: Fortrade

V začetku tedna je eden najuspešnejših vlagateljev na svetu in tretji najbogatejši človek na svetu Warren Buffett, lastnik Berkshire Hathawaya, kupil delnice Appla v vrednosti ene milijarde dolarjev. Po ocenah Financial Timesa bi vrednost delnic tega podjetja do konca leta lahko porasla za dodatnih 30 odstotkov.

Ne izpustite priložnost in izkoristite brezplačnih 50 evrov začetnega denarja za trgovanje na svetovni borzi in zaslužite z delnicami Appla.

Brezplačnih 50 evrov za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Buffett vlaga v podjetja, ki imajo konkurenčno prednost, talentiran menedžment in razumno ceno delnic, kar Apple zagotovo izpolnjuje. Ta poteza je pozitivno vplivala na delnice, katerih vrednost je po objavi te novice narasla za skoraj pet odstotkov, Berkshire Hathaway je poznan po svojih dolgoročnih vlaganjih in, kot kaže, je prepričan o uspehu nove linije Applove televizije in avtomobila v prihodnjih letih.

Nov trg, ki ga Apple namerava osvojiti, je Indija. Prejšnji teden so bili objavljeni načrti, da bodo že v začetku leta 2017 odprli center v Bangaloru, mestu v južni Indiji. Od tam prihajajo številni start-upi in tehnološki strokovnjaki, da bi spodbudili razvoj aplikacij za iOS.

Vstop na indijski trg je zelo pomemben za Apple, predvsem po upočasnitvi gospodarske rasti Kitajske. Samo v prvem četrtletju je prodaja na Kitajskem padla za 26 odstotkov. Leta 2015 je Applov prihodek v Indiji presegel milijardo dolarjev. Brez številnih investicij v prvem četrtletju tega leta se je prihodek povečal za 56 odstotkov v primerjavi z istim obdobjem pred letom dni.

Fortrade v Veliki Britaniji avtorizira in regulira FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete. To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnemkoli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršnokoli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršnekoli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

Ne spreglejte