Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 5. 2017,
17.21

Osveženo pred

7 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Mercator Agrokor

Sreda, 3. 5. 2017, 17.21

7 let

Vodstvo Mercatorja dobaviteljem zagotovilo neovirano poslovanje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Mercator, trgovina | Foto Klemen Korenjak

Foto: Klemen Korenjak

Vodstvo Mercatorja se je danes sestalo z vodstvom Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS in mu zagotovilo, da se bo poslovanje z dobavitelji nadaljevalo neovirano, je poročal Radio Slovenija. Kot je dejal direktor Celjskih mesnin Izidor Krivec, Mercator nima likvidnostnih motenj, ki bi vplivale na njegovo plačilno sposobnost.

Dobavitelji so na današnjem sestanku dobili pojasnila za nastanek izgube, je pa poslovanje Mercatorja kljub temu stabilno. "Plačila bodo po zagotovilih vodstva Mercatorja tekla v normalnih rokih tako kot do zdaj, ker ni nobenih likvidnostnih motenj, ki bi vplivale na plačilno sposobnost Mercatorja," je za Radio Slovenija dejal Krivec, ki je aprila prevzel predsedovanje odboru Agrokorjevih upnikov.

Skupina Mercator je po predlanskih 20,2 milijona čistega dobička lani beležila 72,7 milijona evrov čiste izgube. Med razlogi so v podjetju navedli prenovo trgovin, napore za zvišanje konkurenčnosti in slabitve terjatev do družb v sistemu Agrokorja.

Slovenski dobavitelji bodo prijavili svoje terjatve

Slovenske dobavitelje je pretekli teden pomiril tudi izredni upravitelj Agrokorja Ante Ramljak, ki je dejal, da bodo njihove terjatve do Agrokorja, ki so ocenjene na od 40 do 50 milijonov evrov, obravnavane enakovredno.

Krivec je danes za radio pojasnil, da bodo dobavitelji svoje terjatve, ki so nastale do 10. aprila, prijavili, o njih pa bo nato odločal upniški odbor. Poslovanje po 10. aprilu bo po Ramljakovih zagotovilih teklo normalno, torej z običajnimi plačilnimi roki, saj imajo za to zagotovljena finančna sredstva.

Dobavitelji so optimistični in večina se jih je po besedah Krivca odločila, da bo še naprej sodelovala s Konzumom, ki je sicer del Agrokorjevega koncerna.

Ne spreglejte