Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Četrtek,
16. 1. 2014,
16.13

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Turčija Tomaž Iskra

Četrtek, 16. 1. 2014, 16.13

7 let, 2 meseca

Slovenci prevzeli turško podjetje

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovensko podjetje IUS Software je prek svojega lastnika na Nizozemskem prevzelo turškega založnika On Iki Levha.

V Carigradu se je končala investicijska konferenca, na kateri je sodeloval tudi predsednik države Borut Pahor.

Eno od podjetij, ki jim je pred kratkim že uspel veliki met na turškem trgu, pa je IUS Software, ki se ukvarja s posredovanjem pravnih informacij (spletna stran, elektronsko založništvo …). Zadnji dan lanskega leta so podpisali pogodbo o nakupu turškega podjetja v družinski lasti.

IUS Software, direktor podjetja je Tomaž Iskra, je del IUS Legal and Business Solutions B. V. iz Amsterdama. Prav Iskra je vodil prevzem turškega pravnega založnika. Kot je povedal, je IUS Legal and Business Solutions B.V. večinski delež turškega podjetja prevzel z namenom, da bi uspešen poslovni model prenesel tudi v Turčijo oziroma da se tehnološke rešitve podjetja uporabljajo tudi za zagotavljanje storitev na turškem trgu. Turški trg namreč na področju storitev, ki jih ponuja IUS Legal and Business Solutions B.V., ni tako razvit kot na primer slovenski in hrvaški.

On Iki Levha je dobičkonosno podjetje, ki ima po besedah Iskre vizijo svojega nadaljnjega razvoja, poleg tega je že dosedanji poslovni model podjetja komplementaren s poslovnim modelom skupine IUS Legal and Business Solutions B.V. Turški založnik se poleg klasičnega založništva ukvarja tudi s spletno trgovino pravne literature. V tem trenutku sta v Turčiji samo dve takšni spletni trgovini.

V Sloveniji v okviru IUS Software deluje razvojna skupina, ki razvija programske rešitve, ki se uporabljajo na več trgih v okviru vseh podjetij v skupini, torej v prihodnosti tudi na turškem trgu.

Direktor IUS Software se strinja, da se je poslovno tveganje v Turčiji zaradi trenutne politične nestabilnosti povečalo, verjame pa, da to ne bo negativno vplivalo na nadaljnji razvoj. Razmere na turškem trgu spremljajo že dve leti, so dobro spoznali zakonitosti njegovega delovanja, menijo tudi, da je tveganje v mejah sprejemljivosti, še pravi Iskra.

Ne spreglejte