Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
30. 7. 2017,
17.47

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

Natisni članek

množično financiranje I Like Tofu Anja Korenč Primorski tehnološki park

Nedelja, 30. 7. 2017, 17.47

6 let, 7 mesecev

I Like Tofu dobil za 30 tisoč evrov investicij

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

1

I Like Tofu | Foto I Like Tofu

Foto: I Like Tofu

Anja Korenč in Matic Batagelj sta novembra 2015 na police postavila različne okuse ekološkega tofuja I Like Tofu. Po dveh letih sta prisotna v sto trgovinah, uspeh pa sta doživela tudi na platformi Conda, kjer sta s pomočjo investitorjev zbrala več kot 30 tisoč evrov.

Idejo o lastnem živilskem produktu sta si želela uresničiti že nekaj časa. Preden sta blagovno znamko I Like Tofu predstavila javnosti, sta se z njo ukvarjala 14 mesecev.

"Tofuja se običajno drži sloves dolgočasne in neokusne hrane. Ravno tega si pri naših produktih nismo želeli. Vdahnili smo jim barvitost in raznolikost okusov. Poleg tega smo jih zapakirali v lično in barvito embalažo, tako da se jih z lahkoto opazi na trgovskih policah," sta svoje glavno vodilo ob stopanju na samostojno pot predstavila Korenčeva in Batagelj.

Trenutno je njuna blagovna znamka prisotna v Sloveniji in Italiji, širiti pa se želita predvsem na avstrijski trg. Izvoz predstavlja okoli 80 odstotkov vseh prihodkov.

30 tisoč evrov podpore na platformi za množično investiranje

V želji po širitvi in novih produktih sta se Korenčeva in Batagelj odločila za prijavo svojega projekta na platformo za množično investiranje Conda. Pomoč v obliki mentorstva jima je ponudil tudi Primorski tehnološki park.

Na Condi je ideja dobila več kot 30 tisoč evrov podpore. To številko sta si postavila kot minimum za izvedbo projekta, zgornja meja pa je določena pri 150 tisoč evrih.

In kaj svetujeta tistim, ki se podajajo na samostojno pot?

"Naj dobro premislijo, s čim se želijo preživljati, in naredijo dober načrt. Zavedati se morajo, da na začetku verjetno ne bo takšnega zaslužka, kot bi si ga mogoče želeli, a če je človek vztrajen in pogumen, prideta tudi uspeh in zadovoljstvo," pravi Korenčeva.

Nagrade, ki sta jih prejela

V kratkem času je blagovna znamka I Like Tofu prejela nagrado za najboljši domači izdelek po izboru potrošnikov na natečaju Agrobiznis junija 2016, že naslednje leto pa ji je Inštitut za nutricionistiko namenil nagrado za inovacijo leta 2017 v kategoriji sojinih izdelkov.

Za razvojem znamke I Like Tofu stojita Anja Korenč in Matic Batagelj. | Foto: I Like Tofu Za razvojem znamke I Like Tofu stojita Anja Korenč in Matic Batagelj. Foto: I Like Tofu

Kako deluje platforma Conda?

Na Condi lahko vsak prispeva od sto evrov naprej. Gre za podrejeno posojilo, kjer investitor letno dobi 4,5 odstotka obresti od investicije v projekt in dodatek od rasti podjetja ob zapadlosti posojila (v primeru I Like Tofu se bo to zgodilo po šestih letih).

Ne spreglejte