Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2023,
10.01

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

S.Nepremičnine Liffe oglas Bežigrad kino

Petek, 27. 10. 2023, 10.01

3 tedne, 1 dan

Prostori Kina Bežigrad so na prodaj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
premiera kino bežigrad | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Na spletnem portalu nepremičnine.net je objavljen oglas, da prodajajo prostore, v katerih je Kino Gledališče Bežigrad. To je poleg Kinodvora še zadnji kino v središču mesta, poroča današnji Dnevnik.

Na omenjenem portalu je objavljen oglas za "poslovni prostor za storitve" na območju ljubljanskega Bežigrada. Na prodaj je 853 kvadratnih metrov, izklicna cena je 690 tisoč evrov. V površino sta poleg kinodvorane z 247 sedeži vključeni še klet v izmeri več kot sto kvadratnih metrov in vstopna avla, v kateri je gostinski obrat. Poslopje je sicer del kompleksa soseske Plave lagune.

V oglasu je po poročanju časnika izpostavljeno, da ima kupec z nepremičnino dve možnosti. Prva je, da gre investitor v naložbo z obstoječimi najemniki, oglas pa omenja tudi različne poslovne možnosti objekta. "Velika dvorana in gostinski lokal omogočata prilagodljivost za različne poslovne ideje," piše v oglasu.

Lastnik razlogov za prodajo ne komentira

"Kino Bežigrad je najemnik prostora z dolgoročno pogodbo, kar pomeni, da kino obratuje tudi v primeru prodaje nepremičnine, v kateri domuje. Tako da zagotovo ostajamo in se veselimo vseh prihajajočih filmskih uspešnic," so za Dnevnik odgovorili iz podjetja KG 4Ljubljana, ki upravlja kino od leta 2015. Dodali so, da so leta 2020 podpisali pogodbo za deset let, kar pomeni, da imajo zagotovljeno delovanje do leta 2030. Trenutna ekipa vodi Kino Bežigrad od pomladi 2015.

Poslopje, v katerem ima kino prostore, je v lasti podjetja IGS Plus, d. o. o., so za časnik potrdili v podjetju, vendar razlogov za prodajo niso komentirali. Oglas je objavljen že mesec dni, v tem času pa naj bi imeli že nekaj ogledov zainteresiranih kupcev.

V kinu bo novembra gostoval Liffe

Prihodnji mesec bo v Kinu Bežigrad gostoval tudi Ljubljanski mednarodni filmski festival (Liffe). Programski direktor festivala Liffe Simon Popek je za časnik povedal: "Zadnjih nekaj let v kinu gostujemo tudi s festivalom Liffe in gotovo je to ena izmed zadnjih klasičnih mestnih kinodvoran, ki ima toliko večji pomen, odkar so zaprli druge dvorane. Ne vem sicer, kaj je ozadje prodaje, ampak močno upam, da bo kino na tem mestu ostal. Dvorana je odlična za festival, sploh s tehničnega vidika."

Plava laguna, v kateri ima kino prostore, je bila zgrajena leta 1973. Kino Bežigrad je začel delovati marca 1980. Po prenovi leta 1995 je veljal za kinodvorano z najboljšim zvokom v Ljubljani.

Ne spreglejte