Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
11. 9. 2011,
8.21

Osveženo pred

7 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

start up podjetja razpis

Nedelja, 11. 9. 2011, 8.21

7 let, 3 mesece

Primorska start up podjetja uspešna na razpisih podjetniškega sklada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sedem start up podjetij, vključenih v Univerzitetni razvojni center in inkubator Primorske (UIP), je s pomočjo inkubatorja uspešno kandidiralo na razpisih Slovenskega podjetniškega sklada.

Prejeli so nepovratna sredstva v skupni višini 160.000 evrov. Sredstva so namenjena za zagon podjetja in za nadaljnji razvoja produktov. Ugodna finančna sredstva za investicije Vsako leto Slovenski podjetniški sklad v podporo podjetniškemu sektorju v Sloveniji zagotavlja ugodna finančna sredstva za razvojno-širitvene investicije v mikro, malih in srednjih podjetjih v Sloveniji v obliki ugodnih obrestnih mer bančnih kreditov, garancij za zavarovanje bančnih kreditov ter nepovratnih sredstev za zagon podjetij in za nakup tehnološke opreme, so pred dnevi zapisali v UIP. Februarja je Slovenski podjetniški sklad objavil razpis za nepovratna sredstva - produkt P2, ki jih lahko prejmejo samo podjetja, vključena v inkubatorje in tehnološke parke. Sredstva v skupni vrednosti 4,1 milijona evrov so namenjena mladim podjetjem za sofinanciranje zagona in razvoja inovativnih podjetij v subjektih podpornega okolja, kot so inkubatorji in tehnološki parki.

Ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij

Namen javnega razpisa je prenos razvojnih idej podjetnih posameznikov oziroma skupin v tržno uspešne podjeme in ustvarjanje novih inovativno naravnanih podjetij. S tem želi sklad podpirati podjetja, ki so v najbolj občutljivi fazi razvoja, ko je njihov razvojni potencial sicer velik, vendar brez finančnih sredstev tudi hitro izgubljen, so pojasnili.

S pomočjo inkubatorja se je na razpis prijavilo 12 podjetij, članov UIP, nepovratna sredstva pa je prejelo sedem izmed njih: Olium kozmetika, Genelitik, Pavan ekologija, M2G.SI, Gregor Mahnič s.p., Termoplasti, Vojko Andrejašič s.p., 4eGenus in Zolai. Tri podjetja so nepovratna sredstva prejela že drugič, preteklo leto za zagon podjetja, letos pa za nadaljnji razvoj produktov.

Podjetje lahko pridobi skupno 70.000 evrov nepovratnih sredstev Podjetja, ki so bila letos uspešna na razpisu, bodo lahko v naslednjih dveh letih kandidirala na razpisih za nepovratna sredstva za nadaljnji razvoj produktov. V treh letih tako lahko podjetje pridobi skupno 70.000 evrov nepovratnih sredstev za zagon in razvoj podjetja, kar je velika spodbuda za start up podjetja.

Med prejemniki nepovratnih sredstev so, kot opozarjajo v UIP, tudi finalisti preteklih sezon natečaja Podjetna Primorska (Pavan ekologija, M2G.SI, Termoplasti, Genelitik, Olium kozmetika), kar potrjuje pravilne odločitve strokovne komisije Podjetne Primorske.

Ne spreglejte