Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 11. 2015,
17.27

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Paloma EBRD

Ponedeljek, 30. 11. 2015, 17.27

7 let, 2 meseca

Palomi bo s 4,5 milijona evrov pomagala EBRD

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Evropska banka za obnovo in razvoj (EBRD) je s Palomo danes podpisala pogodbo o 4,5 milijona evrov posojila. S tem bo EBRD podprla finančno in poslovno prestrukturiranje Palome.

Kot so sporočili iz EBRD, bo lahko tovarna s tem posojilom dosegla načrtovano rast s financiranjem v energetsko učinkovitost, izboljšanjem učinkovitosti pri nabavi virov, izboljšanjem delovnih pogojev in nadaljevanjem postopka dokapitalizacije ter s tem povečanjem možnosti družbe, da pritegne nadaljnje investicije.

Paloma se trenutno pripravlja na 15-milijonsko dokapitalizacijo, ki se bo predvidoma končala v začetku leta 2016. Dogovor o dokapitalizaciji po ceni 3,3 evra na delnico je vodstvo Palome podpisalo s poljskim skladom Abris, Slovenski državni holding (SDH) pa je sklenil sporazum, da bo dokapitalizacijo podprl, če se na januarski dokapitalizacijski skupščini ne pojavi investitor z boljšimi pogoji. SDH bo nato tistemu, ki bo Palomo dokapitaliziral, v prevzemnem postopku prodal tudi svoj preostali lastniški delež in s tem dokončal privatizacijo Palome.

Vodja pisarne EBRD v Sloveniji Jolanta Gabriel je ob podpisu povedala, da so v EBRD ponosni, da lahko prispevajo k preobrazbi Palome. "Povečana produktivnost in učinkovitost bosta pripomogli k temu, da bo družba lahko pritegnila dodaten kapital, ki ji bo omogočil nov razvojni cikel na visoko konkurenčnem trgu," je dodala.

Prvi mož Palome Tadej Gosak je spomnil, da je Paloma lani dosegla najboljše rezultate zadnjih let. Prodajo jim je uspelo dvigniti za tri odstotke, na 87 milijonov evrov, in doseči skoraj 3,5 milijona evrov dobička iz poslovanja. Kljub temu po njegovih besedah Paloma potrebuje kapital za prestrukturiranje in nadaljnji razvoj. EBRD jim bo, kot pravi Gosak, pomagala, da izvedejo nujne investicije in s tem zagotovijo dolgoročno stabilnost družbe.

Ne spreglejte