Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 8. 2018,
8.41

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,44

9

Natisni članek

Ukrajina Riko Janez Škrabec

Torek, 7. 8. 2018, 8.41

5 let, 8 mesecev

Nov velik posel za Janeza Škrabca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,44

9

Janez Škrabec | Riko, katerega lastnik je Janez Škrabec, ima v Žitomiru podpisano tudi pogodbo za projektiranje in izgradnjo črpalne postaje in čistilne naprave za pripravo pitne vode za mesto. Projekt naj bi po načrtih končali leta 2020. | Foto Bor Slana

Riko, katerega lastnik je Janez Škrabec, ima v Žitomiru podpisano tudi pogodbo za projektiranje in izgradnjo črpalne postaje in čistilne naprave za pripravo pitne vode za mesto. Projekt naj bi po načrtih končali leta 2020.

Foto: Bor Slana

Družba Riko bo v ukrajinskem mestu Žitomir, 140 kilometrov zahodno od Kijeva, zgradila približno desetmegavatno sončno elektrarno. Nekaj manj kot 9,5 milijona evrov vredna investicija je za Riko druga v tem mestu z 270.000 prebivalci, kjer ta mesec začenjajo tudi projekt črpalne postaje in čistilne naprave za mesto.

Kot so pojasnili v Riku, je finančno pomoč za izvedbo projekta odobril Center za mednarodno sodelovanje in razvoj. Po navedbah ruske tiskovne agencije Interfax gre za tri milijone evrov. Trenutno usklajujejo terminski načrt gradnje in načrt financiranja, po prejetju avansnega plačila pa bodo začeli projektirati in nato graditi.

Novice Škrabec: Čisto nič nimam proti, če moji konkurenti še niso odkrili Ukrajine #video

Gradnja sončne elektrarne bo po načrtih potekala v dveh delih. Najprej bodo postavili zmogljivosti z močjo šest megavatov, nato pa še 4,79 megavata. Projekt naj bi bil končan do konca prihodnjega leta, skupna površina elektrarne pa bo 18 hektarjev.

Novice Janez Škrabec z državo v treh letih naredil za 261 milijonov poslov

Trenutno izvajajo tudi projekt posodobitve 20 črpalnih postaj za pitno vodo v Kijevu, za kar so pogodbo podpisali junija lani. Okoli 2,1 milijona vreden projekt vključuje projektiranje in zamenjavo opreme.

Maja so podpisali tudi pogodbi za posodobitev desetih črpalnih postaj za pitno vodo v mestu Kirovograd v osrednji Ukrajini. Vrednost projekta je 7,5 milijona evrov. Trenutno čakajo še na podpis pogodbe za projekt rekonstrukcije črpalne postaje za komunalne vode v mestu Ternopol v zahodni Ukrajini. Vrednost tega projekta, ki so ga pridobili prek javnega razpisa Svetovne banke, je 1,5 milijona evrov.

Novice Škrabec zanika, da je bil njegov posel z Intereuropo dogovorjen vnaprej
Ne spreglejte