Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 4. 2012,
15.47

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 5. 4. 2012, 15.47

7 let, 2 meseca

Nadzorniki NLB še brez odločitve o novem predsedniku uprave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nadzorni svet NLB še ni sprejel odločitve glede novega predsednika uprave. Danes se je seznanil z lanskim poročilom in z izvajanjem ukrepov za doseganje strateških ciljev skupine NLB.

Kot navajajo v banki, se večina ukrepov izvaja skladno z načrti.

Nekatere aktivnosti zaradi zaostrenih razmer začasno odložene Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz NLB, banka intenzivno in sistematično izvaja aktivnosti, ki so ključne za doseganje zastavljenih strateških ciljev, in sicer dezinvestiranje, zniževanje tveganju prilagojene aktive in izboljšanje stroškovne učinkovitosti.

Večina ukrepov se izvaja v skladu z načrti, nekatere aktivnosti, predvsem na področju dezinvestiranja (prodaja Banke Celje, postopki prodaje zaseženih vrednostnih papirjev ...), pa so zaradi zaostrenih razmer začasno odložene.

NLB od konca lanskega leta zaprla 344 delovnih mest Kar zadeva izboljšanje stroškovne učinkovitosti, so potekale številne aktivnosti tako na področju zniževanja stroškov poslovanja kot tudi zmanjševanja števila zaposlenih, ki so že pokazale rezultate v letu 2011, njihovi učinki pa bodo prišli še bolj do izraza letos in v prihodnjem letu.

Banka je od začetka projekta zniževanja stroškov do konca leta 2011 zaprla skupaj 344 delovnih mest in zmanjšala število zaposlenih za 318 na 3713 konec leta 2011. Stroški banke so bili lani nižji za približno 10 milijonov evrov oz. za štiri odstotke.

Kot pravijo v NLB, bodo tudi v letošnjem letu dosledno izvajali ukrepe za zniževanje ter učinkovito upravljanje stroškov.

Odločitev o imenovanju novega predsednika bo sporočena javnosti, ko bo sprejeta Nadzorni svet se je ob obravnavi izvajanja strategije skupine NLB za obdobje 2012 - 2016 odločil, da bo na podlagi rezultatov, doseženih v prvem letošnjem četrtletju, in glede na spremenjene gospodarske okoliščine v domačem in širšem ekonomskem okolju na prihodnji seji obravnaval prenovljene projekcije kapitalske ustreznosti in rezultatov poslovanja skupine do konca letošnjega leta.

Nadzorni svet NLB se je seznanil tudi s poročilom nominacijske komisije in potekom postopka imenovanja novega predsednika uprave banke. "Dokončna odločitev v zvezi z imenovanjem novega predsednika uprave NLB bo znana in sporočena javnosti, ko bo sprejeta," so glede tega navedli v banki.

Jašovič neuradno kot novi-stari šef NLB Razpis za novega predsednika uprave NLB se je iztekel 30. marca. Objavili so ga po tem, ko je Božo Jašovič 20. decembra lani nepreklicno odstopil s položaja predsednika uprave banke, med drugim zaradi državne blokade pri prodaji delnic Mercatorja. Finance so sicer v sredo pisale, da se Jašovič neuradno omenja kot novi-stari šef NLB.

Nadzorniki NLB so sicer tudi podali soglasje k nekaterim poslom banke, za katere je to potrebno, seznanil pa se je tudi s poročili komisij nadzornega sveta ter z aktualnimi priporočili Banke Slovenije.

Ne spreglejte