Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 2. 2016,
15.02

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

Matej Narat Istrabenz turizem

Četrtek, 25. 2. 2016, 15.02

7 let, 2 meseca

Matej Narat vendarle ne bo sedel v upravi Istrabenza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Po včerajšnji odločitvi, da nekdanji prvi mož Save Matej Narat s 1. marcem postane član uprave Istrabenza, je še pred nastopom funkcije danes nepreklicno odstopil.

Matej Narat, ki je novembra lani zapustil vodenje Save, bi moral s 1. marcem nastopiti mandat člana uprave Istrabenza. A je še pred nastopom funkcije nepreklicno odstopil s tega položaja, je družba Istrabenz objavila prek spletnih strani Ljubljanske borze.

"Glede na povsem neutemeljene reakcije in kvalifikacije, usmerjene v diskreditacijo ne samo mene, temveč poleg Save tudi Istrabenza, sem se odločil, da bom odstopil s funkcije člana uprave družbe Istrabenz," je v sporočilu za javnost zapisal Narat.

Dodal je, da želi s svojim odstopom preprečiti nadaljevanje tendencioznega in škodljivega prikazovanja poslovanja in položaja Istrabenza, "izključno zavoljo povezanosti z mojim imenom".

Z odločitvijo za delo v upravi Istrabenza je sicer, kot je navedel, želel s svojimi izkušnjami iz skoraj petletnega dela, pridobljenih pri sanaciji in prestrukturiranju Save, "ki je bila pred mojim prevzemom funkcije predsednika uprave v tej družbi po mnenju mnogih poznavalcev v brezizhodnem oz. brezperspektivnem položaju", pomagati pri dokončanju prestrukturiranja skupine Istrabenz.

Cerar: Gedrih bi moral temeljito razmisliti Na vprašanja novinarjev o zadnjem kadrovanju – v torek je poleg Naratovega imenovanja v upravo Istrabenza prišlo še do kadrovskih menjav v Hotelih Bernardin in posledično v družbi Sava Turizem – je danes na novinarski konferenci po seji vlade odgovarjal tudi predsednik vlade Miro Cerar. Kot je dejal, z okoliščinami Naratovega imenovanja v upravo Istrabenza sicer ni seznanjen, bi pa moral po njegovem prepričanju Istrabenzov nadzornik Gedrih temeljito razmisliti, ali je njegova vloga v nadzornem svetu NLB združljiva z vlogo, ki jo je odigral pri Naratovem imenovanju. "To je sicer stvar presoje, ki sodi v domeno korporativnega upravljanja in korporativne etike," je dodal premier.

Ne spreglejte