Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 3. 2014,
18.33

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Letrika nagrada

Ponedeljek, 31. 3. 2014, 18.33

7 let, 2 meseca

Letriki nagrada Slovensko-nemške gospodarske zbornice za inovacije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Šempetrska Letrika je dobitnica nagrade nemškega gospodarstva inovacije za preboj, ki jo podeljuje Slovensko-nemška gospodarska zbornica.

Z nagrado želi zbornica nagraditi inovativna in uspešna podjetja v slovensko-nemškem poslovnem okolju. Nagrado so podelili na današnji prireditvi v ljubljanskem hotelu Mons.

Upravni odbor zbornice ocenjuje, da Letrika s svojim odličnim delovanjem na področju avtomobilske industrije služi kot primer dobre prakse in kot zgled za ostala podjetja.

Iskali inovativne proizvode in poslovne modele V izbor za nagrado so prišla podjetja, ki so razvila in tržila inovativne proizvode ali storitve ali so razvila dokazljivo inovativen poslovni model. Kriterij je bil tudi ta, da podjetja izkazujejo dokazljive pozitivne poslovne rezultate, poslujejo v slovensko-nemškem poslovnem okolju in imajo potencial prihodnje rasti.

Nagrajenca je izbrala desetčlanska žirija, ki so jo sestavljali predstavniki upravnega odbora zbornice in direktorji slovenskih in nemških podjetij.

Med njimi so bili predsednica upravnega odbora zbornice Gertrud Rantzen, za zdaj še prvi mož Helle Saturnus Christof Droste, direktor Bauhausa Slovenija Samo Kupljen in prvi mož Adecca Slovenija Miro Smrekar.

Konkurenčnost ena ključnih težav slovenskih podjetij Upravni odbor Slovensko-nemške gospodarske zbornice namreč ugotavlja, da je eden ključnih problem slovenskih podjetij njihova nekonkurenčnost na svetovnem trgu.

Za uspeh v globalni konkurenci in zdrav vzdržen razvoj je danes po prepričanju vodstvenega organa zbornice nujno potreben kakovosten in inovativen proizvod, ki podjetju zagotavlja dolgoročni vodilni položaj na trgu. Za razvoj tovrstnih izdelkov z visoko dodano vrednostjo pa je potrebno predvsem znanje, ki ga je treba preliti v inovacije.

Slovensko-nemška gospodarska zbornica si bo zato skozi svoje aktivnosti skupaj s člani prizadevala za razvoj in prenos znanja med podjetji z namenom ustvarjanja potrebnega okolja za razvoj inovativnega potenciala.

Ne spreglejte