Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

David Kos

Petek,
22. 3. 2019,
10.01

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

5

Natisni članek

prodaja nepremičnine Ljubljana Sax Pub hostel

Petek, 22. 3. 2019, 10.01

5 let, 1 mesec

Legendarni Sax pub ni več na prodaj

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,10

5

Sax pub na Eipprovi ulici v Ljubljani | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

Potem ko smo objavili, da je priljubljeni Sax pub s hostlom na Eipprovi ulici v Trnovem na prodaj, nas je poklical lastnik in zanikal prodajo. Pojasnil je, da je lani poleti res stopil v stik z nepremičninsko agencijo za prodajo objekta, zdaj pa si je premislil.

Ljubljanski jazz pub z vrtom, znan predvsem po slikoviti, z grafiti poslikani zunanjosti in notranjosti, je zatočišče številnih ljubljanskih glasbenikov, umetnikov in turistov. Mednarodni vodnik InYourPocket ga je letos razglasil za enega od treh najboljših pubov v prestolnici.

Pred leti je Sax pub ponudbo nadgradil še s hostlom, ki premore 25 ležišč. Sobe so poimenovane po velikih glasbenikih bluesa in jazza, kot so Louis Armstrong, Ray Charles in Miles Davis. Z razmahom turizma v prestolnici sta se tako pub kot hostel dobro uveljavila na turističnem zemljevidu.

Sax pub na Eipprovi ulici v Ljubljani | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač Na spletni strani ene izmed nepremičninskih agencij v Ljubljani smo namreč zasledili oglas o prodaji Sax puba. Cena za celoten objekt z utečeno dejavnostjo je znašala milijon evrov.

Pub in hostel vodijo najemniki

V 170 let stari hiši na atraktivni lokaciji v Ljubljani, ki je bila večkrat prenovljena, je 40 kvadratnih metrov velik gostinski lokal s skladiščem in garažo. V prvem nadstropju so leta 2012 na 142 kvadratnih metrih uredili hostel s 25 ležišči. Za hišo je še dobrih 100 kvadratnih metrov velik vrt, pred njo pa 120 kvadratnih metrov velik gostinski vrt.

Pub in hostel ima trenutno v najemu podjetje Štab. Leta 2017 je imelo slabih 280 tisoč evrov prihodkov in 11 tisoč evrov izgube. Podatki za lani še niso objavljeni.

Z lastnikom objekta nam za podrobnejša pojasnila pred objavo članka ni uspelo vzpostaviti stika. Po objavi članka pa nas je poklical in pojasnil, da je lani poleti res stopil v stik z nepremičninsko agencijo, a si je kasneje premislil. "Objekta ne nameravam prodati," nam je zatrdil.

Ne spreglejte