Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
25. 9. 2017,
9.17

Osveženo pred

2 meseca, 3 tedne

Vsebino omogoča Veuve Clicquot

Natisni članek

Business Woman Award Veuve Clicquot advertorial

Ponedeljek, 25. 9. 2017, 9.17

2 meseca, 3 tedne

Katera je slovenska poslovna ženska leta?

Vsebino omogoča Veuve Clicquot
Business Woman Award

Prestižna blagovna znamka Veuve Clicquot je kronala prvo slovensko nominiranko za regijsko nagrado Veuve Clicquot Business Woman Award.  Naziv je šel v roke podjetnici Urški Šefman Sojer, solastnici kavarne Zvezda.

Blagovna znamka Veuve Clicquot že od leta 1972 podeljuje nagrado ženskam, ki s svojim delovanjem navdihujejo, so inovativne, pogumne in vsestranske. S svojo voljo in odločnostjo spreminjajo poslovni svet v svojem okolju. Zmagovalka pooseblja duh prestižne blagovne znamke šampanjcev Veuve Clicquot.

Med petimi nominirankami je prav Urška Šefman Sojer prepričala člane žirije, ki je v njenem poslanstvu in inovativnem razmišljanju prepoznala zmagovalko za prvo slovensko nominiranko za poslovno žensko leta. V vlogi kreativne vodje in solastnice priljubljene kavarne Zvezda je postavila nov mejnik v svetu slovenskega slaščičarstva.

Med nominirankami za prestižni naziv so bile poleg Urške Šefman Sojer še Ana Lukner, Jasna Triller, Nika Zupanc in Zlata Zavašnik.

Urška Šefman Sojer  | Foto: Urška Šefman Sojer

Solze sreče in presenečenja

Na podelitvi, ki je potekala v elegantnem ambientu Hotela Slon, je ob razglasitvi zmagovalke završalo, presenečena Urška Šefman Sojer pa je na oder stopila presenečena. "Zelo sem počaščena in ganjena in res bi rada čestitala vsem preostalim nominirankam, saj so vse resnično izjemne, " je takoj po predaji plakete povedala Urška in nam potem med pogovoru priznala, da nagrade resnično ni pričakovala: "Tudi preostale nominiranke so bile resnično izjemne. Moram pa priznati, da o nagradi nisem veliko razmišljala, saj mi moj vsakdanjik ni dovolil, da bi se s to mislijo veliko ukvarjala."

In kaj je po njenem mnenju prepričalo žirijo? "Verjetno so spremljali mojo zgodbo, ki seže v leto 1999, začela sem iz nič, popolnoma nevešča te dejavnosti. Temu sem se posvetila izključno s srcem, z neko vizijo in navdušenjem. Veliko je bilo vzponov in padcev in mislim, da navdihuje predvsem to, da sem dokazala, da se tudi v tako majhnem prostoru da uspeti, le če imaš voljo, da vlagaš in se ne ustavljaš pri prvi oviri, ki pride na pot."

Nagrada pa ni samo potrditev dosedanjega dela, ampak tudi velika motivacija za naprej. In v prihodnosti, kot pravi, vidi predvsem širitev svoje Zvezde v tujino.

Kavarna Zvezda v Hotelu Slon | Foto: Kavarna Zvezda v Hotelu Slon Urška Šefman Sojer, lastnica vsem dobro poznane ljubljanske butične kavarne Zvezda, je slovensko slaščičarstvo dvignila na popolnoma novo raven.

Kavarno Zvezda so leta 1999 zasnovali in odprli brata Mitja in Damjan Sojer kot solastnika ter Urška Šefman Sojer kot direktorica in idejna vodja. Ime se je ponudilo kar samo, ker so se ukoreninili poleg čudovitih dreves parka Zvezda. Z odprtjem prve kavarne Zvezda so se uresničile Urškine dolgoletne sanje, da bi lahko Ljubljani ponudila prijeten in prijazen prostor za druženje vseh tistih, ki se ob kavi ali čaju radi posladkajo z dobrimi in inovativnimi sladicami. Leta 2005 je Urška Šefman Sojer odprla svojo drugo Zvezdo v BTC-ju in leta 2007 tretjo v hotelu Slon. Leta 2015 je povezala umetnost v pripravi sladic in osrednjo kulturno ustanovo, rodila se je nova Zvezda v Narodni galeriji. Z ljubeznijo do dela, neomajno vizijo in dosledno pozornostjo do gostov je Urška Šefman Sojer v zadnjih 18 letih močna soustvarjalka trendov na področju slaščičarstva.

Fotogalerija
1 / 5

Zakaj je ženska Veuve Clicquot tako inovativna?

Nagrada Business Woman Award je nastala leta 1972 v čast dvestoletnici obstoja znamke Veuve Clicquot. Nagrade se od takrat podeljujejo ženskam, ki nadaljujejo vizijo Madame Clicquot, ki je postavila temelje nagradi. Madame Clicquot, znana tudi kot Vdova Clicquot oziroma Veuve Clicquot, je bila francoska poslovna ženska, ki je pri 27 letih po smrti svojega moža prevzela posel pridelovanja in distribucije prestižnega šampanjca, ki še danes nosi njeno ime.

Veuve Clicquot Business Woman Award je do zdaj prejelo že več kot 300 uspešnih žensk iz 32 držav sveta.

Urška Sojer Šefman se je s slovenskim nazivom poslovna ženska leta uvrstila v regijski izbor, na katerem bodo sodelovale zmagovalke iz Hrvaške, Srbije in Črne gore, ki bo 29. novembra v Zagrebu.

Ne spreglejte