Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 12. 2022,
7.47

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

investicije kriptovalute Calvaria PR članek

Torek, 6. 12. 2022, 7.47

1 leto, 5 mesecev

Kako kupiti Calvario?

Oglasno sporočilo

Calvaria: Duels of Eternity je kriptoigra tipa P2E (play-to-earn oz. igraj, da zaslužiš), ki se v osnovi ne razlikuje od podobnih iger, kjer s kombinacijami igralnih kart tekmujete za premoč nad drugimi igralci. Vendar v sistemu Calvaria, ki je brezplačen, igralci pridobijo več kot drugje, in sicer lastništvo kartic NFT, možnost pasivnih zaslužkov in vpliv v okviru DAO (decentralizirane avtonomne organizacije). 

O Calvarii

  • Calvaria: Duels of Eternity je kriptoigra tipa P2E, kjer se igralci borijo s pomočjo bojnih kart, in to v dvobojih ali na vsakomesečnih turnirjih.
  • Vsaka bojna karta zastopa in predstavlja edinstven lik z določenimi sposobnostmi. Vsak igralec zbira karte in kombinira like tako, da postanejo čim močnejši za boj z drugimi igralci. Kompleti kart in kombinacije lastnosti omogočajo vsakemu igralcu, da sestavi lastno strategijo.
  • Platforma igre Clavaria je sestavljena iz kart NFT s 3D-liki, lastne edicije kriptožetonov RIA, skladov za vlaganje in DAO.
  • Predprodaja poteka na spletnih straneh platforme Calvaria.io, žetone lahko kupujete z valutama ETH ali USDT. 

Navodila za nakup kriptožetonov RIA

calvaria | Foto: Kriptožetoni RIA predstavljajo osnovo celotnega sistema Calvaria, saj so več kot navadno plačilno sredstvo. Poleg nakupa bojnih kart v obliki NFT žetone RIA lahko zastavite oz. vložite, da vam prinašajo obresti. Če pa jih imate dovolj, dobite glasovalne pravice v DAO Calvaria. 

1. korak: Namestite kriptodenarnico

calvaria | Foto: Najbolj enostaven in priporočljiv je prenos preverjene denarnice MetaMask, ker deluje v brskalniku Chrome in na vseh napravah, tako iOS kot Android. Za nas je pomembno, da podpira kriptožetone ERC-20, povezane s predprodajo sistema Calvaria. Za prenos denarnice MetaMask obiščete spletno stran, sledite enostavnim navodilom in kliknite na gumb Prenesi.

2. korak: Kupite ETH ali USDT

calvaria | Foto: Kriptožetone Calvaria lahko kupujete le s kriptovalutama ethereum (ETH) ali tether (USDT), ki ju boste dobili pri večini centraliziranih borz s kriptovalutami, po nakupu pa jih shranite v svojo denarnico, vendar boste ob tem plačali tudi manjši znesek za izvedbo transakcije. Predprodaje Calvarie se lahko sicer udeležite tudi s svojo plačilno oz. kreditno kartico. Zahvaljujoč partnerstvu z borzo Changelly lahko kupite potrebno količino ETH neposredno v sistemu Calvaria. 

3. korak: Povežite se s predprodajo 

Na platformi Calvaria poiščete gumb Poveži denarnico in izberete pravilen tip denarnice. Za vse preostalo bo poskrbela sama Calvaria, ki samodejno izvede povezavo.

4. korak: Kupite kriptožetone RIA

calvaria | Foto: V nadaljevanju določite količino kriptožetonov, ki jih želite kupiti, in katero kriptovaluto (ETH ali USDT) želite uporabiti za nakup. Morate pa upoštevati, da je najmanjša mogoča količina nakupa v predprodaji 1.000 žetonov RIA.

5. korak: Prenesite RIA

Dostop do prodanih žetonov RIA bo Clavaria vlagateljem omogočila na koncu predprodaje. Takrat še enkrat obiščite mesto predprodaje na spletni strani Calvaria.io in jih prenesite v svojo kriptodenarnico. 

Kaj je Calvaria?

calvaria | Foto: Calvaria: Duels of Eternity je bojna igra s kartami, ki temelji na bogati zgodbi. Igra se vrti okrog treh mest, ki se razlikujejo po naboru likov in značilnostih. V igri so 3D-liki iz podzemlja, pri čemer ima vsak svojo karto. Igralci v igri s pomočjo kart zbirajo like, lastnosti in značilnosti, ki jih potem uporabljajo v medsebojnih dvobojih, bitkah in na turnirjih. Calvaria temelji na strategiji, kar pomeni, da igralci ne potrebujejo nujno najmočnejšega kompleta, da bi lahko tekmovali in zmagovali.

Do zdaj se pri opisu igre sploh nismo dotaknili kriptopodročja, saj se lahko udeležite zgolj igre – za to namreč ne potrebujete ne kriptožetonov ne kriptodenarnice. Igra je brezplačna, vsak igralec, ki vstopi v igro, pa dobi brezplačen začetni nabor kart, tako da mu ni treba kupovati kriptožetonov ali NFT.

Vse bojne karte v igri Calvaria so NFT, plačilno sredstvo pa predstavljajo kriptožetoni RIA. Igralci imajo lastništvo nad zbranimi kartami, hkrati pa je medsebojno trgovanje na tržnici bolj vznemirljivo, ker gre tudi za zanimive investicije.

Ena najbolj zanimivih lastnosti igre je možnost, da se udeležite DAO. Z lastništvom RIA od določene količini igralec dobiva možnost glasovati v DAO ter vplivati na razvoj in prihodnost igre Calvaria.

Kriptožetoni Calvaria (RIA)

RIA je kriptožeton ERC-20. V predprodaji je v ponudbi 300 milijonov žetonov RIA, kar pomeni približno tretjino celotne ponudbe.

Žetoni RIA predstavljajo osnovo gospodarstva Calvarie. Igralci kriptožetone dobijo kot nagrado za zmage v bitkah. Če izberejo pripovedovalni način igranja, dobivajo žetone RIA za raziskovanje sveta. Brez žetonov ni mogoče sodelovati v nakupih, saj igralci pri medsebojnih transakcijah dobijo bojne karte v obliki NFT. Različne kombinacije bojnih kartic pomenijo raznoliko opremo in moč za bitke. Poleg primarne denarne funkcije je mogoče kriptožetone RIA v Calvarii tudi zastaviti in prejemati nagrade pasivno brez aktivne udeležbe v igri. Te nagrade prihajajo iz pristojbin, ki so zaračunane ob transakcijah z NFT na tržišču Calvaria. Dobro je imeti čim več kriptožetonov RIA, saj odpirajo vrata v DAO Calvaria.

Potencial zasnove play-to-earn

P2E ali play-to-earn, torej igraj, da zaslužiš, spodbuja igralce, da aktivno sodelujejo in se trudijo strateško sestavljati svoje pakete bojnih kart NFT, pri čemer uporabljajo kriptožetone RIA.

V praksi to pomeni, da več ko igralci igrajo in zmagujejo, več zaslužijo. Za zmage se potegujejo v posameznih bitkah v slogu ena na ena z drugimi igralci ali sodelujejo na rednih, mesečno organiziranih turnirjih. Za dober boj in zmago potrebujejo čim boljše bojne karte NFT in njihove kombinacije. Za nakup bojnih kart uporabljajo kriptožetone RIA.

V igro je najbolje vstopiti čim prej. Ko se udeležite predprodaje v sistemu Calvaria, boste namreč med prvimi deležni tudi začetne izdaje bojnih kart v obliki NFT, kar vam lahko prinese dostop do številnih vrednih kartic.

calvaria | Foto: Pričakovanja glede potenciala rasti cene  

Calvaria združuje prednosti podobnih platform in se izogiba njihovim šibkostim, zato pričakujemo rast. Od podobno zasnovanih konkurentov se Calvaria razlikuje že po tem, da se ji lahko kdorkoli pridruži brezplačno, hkrati pa je dostopna tudi na mobilnih napravah. 

Povzetek

calvaria | Foto: Če povzamemo, je Calvaria eden najbolj zanimivih produktov na kriptopodročju. V osnovi gre pri Calvarii za kriptoigro tipa P2E, ki je brezplačna, poleg medsebojnega bojevanja s kartami v obliki NFT in pridobivanja kriptožetonov RIA pa ponuja še DAO in dodatne nagrade za vlagatelje. Brezplačno je vsem igralcem dostopna tudi na mobilnih napravah.

Naročnik oglasne vsebine je Finixio Ltd. 

Ne spreglejte