Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2012,
17.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 10. 2012, 17.11

6 let, 7 mesecev

Itak bo mladim pomagal v boju za prvo zaposlitev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Razmere na trgu mladim otežujejo iskanje prve zaposlitve. Konkurenca med iskalci na trgu dela in vse manj prostih delovnih mest namreč od vsakega zahtevata, da postane (naj)boljši iskalec zaposlitve.

Itak Job je projekt, ki je nastal v sodelovanju zaposlitvenega portala MojeDelo.com in Telekoma Slovenije. "Job je boj," so ugotovili v Telekomu Slovenije in se skupaj z blagovno znamko Itak odločili, da bodo mlade kar najbolje pripravili na bitko za prvo zaposlitev. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, to nameravajo storiti s kariernimi predavanji in individualnimi posvetovalnicami, na katerih bodo mladi iskalci zaposlitve deležni ekskluzivnih nasvetov vodilnih slovenskih strokovnjakov. Karierna predavanja bodo od oktobra 2012 do marca 2013 organizirana v različnih slovenskih krajih, na predavanja pa se na spletni strani http://job.itak.si lahko prijavijo vsi, ki si želijo dodatnega znanja s področja iskanja dela, prednost pri prijavi imajo naročniki paketa Itak Džabest, ti se na predavanja lahko prijavijo prvi. Prijava bo sicer mogoča do zapolnitve prostih mest.

"Ob koncu vsakega predavanja bodo udeleženci prejeli informacije in navodila, kako se lahko povežejo s svetovalnico na spletni strani Itak.si. Delovala bo kot skrita podstran in bo nevidna naključnim spletnim obiskovalcem. Tam bodo lahko oddali svoj življenjepis in motivacijsko pismo ter se po najboljših močeh potrudili prepričati žirijo, da so najprimernejši kandidati za osebno svetovanje. Po vsakem predavanju bomo na skriti podstrani izmed prispelih življenjepisov in motivacijskih pisem izbrali 10 najboljših kandidatov, ki bodo dobili možnost osebnega svetovanja z izkušenimi kariernimi strokovnjaki," je o konkretnih aktivnostih projekta povedal Niko Kušar, vodja Službe za tržno komuniciranje v Telekomu Slovenije.

Vsak kandidat bo v svetovalnici deležen 50 minut osebnega svetovanja in priprav na iskanje zaposlitve, prejel bo knjigo Kako uspešno iskati zaposlitev?, po želji pa bo lahko opravil tudi psihometrično testiranje. S pomočjo strokovnjaka bo izdelal profesionalni življenjepis, vključno s spremnim pismom, so še zapisali.

"Dobra pripravljenost na trgu dela lahko postane ena od ključnih prednosti pri mladih iskalcih zaposlitve," je ob pričetku projekta dejal Samo Ošina, direktor Sektorja za marketing v Telekomu Slovenije in dodal še, da bodo mladim in nadarjenim iskalcem zaposlitve omogočili profesionalno šolanje v družbi strokovnjakov, znanja in pridobljene veščine pa jim bodo koristili, da morebitnega delodajalca prepričajo o svojih sposobnostih in vrednosti.

Ne spreglejte