Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Srdjan Cvjetović

Sreda,
18. 10. 2023,
22.45

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

otroci barvice risanje Jolly dobrodelnost Zavarovalnica Sava ZPMS

Sreda, 18. 10. 2023, 22.45

6 mesecev, 2 tedna

Donacija socialno-humanitarnemu skladu Dedek Mraz

Dobrodelnost za barvitejše otroštvo

Srdjan Cvjetović

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
Donacija Sava, Jolly | Petletni David je eden od zmagovalcev akcije Vse barve odraščanja. | Foto Gaja Hanuna

Petletni David je eden od zmagovalcev akcije Vse barve odraščanja.

Foto: Gaja Hanuna

Akcija Vse barve odraščanja je bila odprta za vse  otroke, Zavarovalnica Sava in Jolly pa sta nagradila 536 otrok in prispevala po pet tisoč evrov skladu Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) za otroke v stiski, katerih otroštvo ni vedno pisano in veselo.

Ob letošnji promociji svojega nezgodnega zavarovanja otrok in šolske mladine je Zavarovalnica Sava del prihodka namenila socialno-humanitarnemu skladu ZPMS Dedek Mraz, s čimer bodo, kot so pojasnili, otrokom iz manj spodbudnih okolij polepšali novoletne praznike.

V isti vrednosti je v obliki barvic in drugih svojih izdelkov v ta sklad prispeval proizvajalec Jolly.

Predaja donacije Zavarovalnice Sava in družbe Jolly Zvezi prijateljev mladine Slovenije | Foto: Gaja Hanuna Predaja donacije Zavarovalnice Sava in družbe Jolly Zvezi prijateljev mladine Slovenije Foto: Gaja Hanuna

"Trajnostni razvoj in dobrodelnost sta med ključnimi stebri"

"V Zavarovalnici Sava je področje trajnostnega razvoja in družbene odgovornosti eden od ključnih strateških stebrov delovanja," je povedala direktorica Službe za marketing in odnose z javnostmi v Zavarovalnici Sava Špela Kregar.

"Vlagamo v šport, razvoj talentov, kulturo, preventivo in še mnogo drugih dejavnosti, a skrb za deprivilegirane ima v naših srcih prav posebno mesto."

"Ko podari dobri mož, je otroški nasmeh še večji"

Anja Vogrič iz ZPMS je pojasnila, da bodo sredstva namenili za izvedbo prireditev Obisk dedka Mraza, ki jih organizirajo članice zveze, barvice Jolly pa otrokom iz manj spodbudnih okolij.

Generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije Breda Krašna | Foto: Gaja Hanuna Generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije Breda Krašna Foto: Gaja Hanuna

"Barvice Jolly vedno razveselijo, če pa jih podari dobri mož dedek Mraz, pa je nasmeh na otroških obrazih še toliko večji," je povedala generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna. "Na Zvezi prijateljev mladine Slovenije smo prepričani, da moramo v decembrskem času vsem otrokom zagotoviti pravljično doživljanje prazničnih novoletnih daril," je še dodala.

"Pomembno je, da imajo vsi otroci enake možnosti za razvoj svojih spretnosti"

V akciji Vse barve odraščanja, kjer so spodbujali otroško ustvarjalnost in domišljijo, je izmed najboljših desetih po številu glasov strokovna žirija, v njej so bili znana ilustratorka Hana Stupica, predstavnik podjetja Jolly Nejc Slokan in predstavnica Zavarovalnice Sava Petra Rostohar, izbrala najboljše tri.

"Otroci se z barvicami izražajo, raziskujejo svet okoli sebe in razvijajo svoje talente, zato se zavedamo, kako pomembno je, da imajo vsi otroci enake možnosti za razvoj teh spretnosti, ne glede na okolje, iz katerega izhajajo," je povedal direktor marketinga in komunikacij v podjetju Aero-Jolly Nejc Slokan.

Video: najboljše ocenjene otroške risbe akcije Vse barve odraščanja

"Ključno merilo je bila otroška ustvarjalnost"

"Barve so izjemno pomemben del otroškega spoznavanja sveta, risanje in barvanje pa otrokom prinašata številne koristne prednosti, vse od motoričnih do razvoja boljših mentalnih sposobnosti," je povedala znana ilustratorka Hana Stupica, ki je zaupala, da je bilo žiriji težko izbrati najboljše med desetimi kandidati, ki so prestali rešeto ljudstva.

"Prispelo je veliko kakovostnih del, ustvarjalnost pa je bila ključno merilo," je povedala in pojasnila, kaj so iskali ocenjevalci. "Pomembno je bilo tudi, da ne gre za 'šablonsko risbo' ali preslikavanje in da starš ni pomagal – otroška črta je ekspresivna, odrasla pa bolj ravna."

Ne spreglejte