Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 4. 2014,
8.43

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Franjo Bobinac Drago Isajlović Gorenje Projekt

Torek, 15. 4. 2014, 8.43

7 let, 2 meseca

Bobinac ni vedel, da je Gorenjeva "hči" okrepila Isajlovićevo podjetje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Gradbeno podjetje Gorenjc, ki ga kapitalsko obvladuje lobist Drago Isajlović, ima novega solastnika, podjetje Tosidos, ki je v lasti družbe Gorenje Projekt.

Ali gre za pomoč prijatelju v težavah ali pametno poslovno potezo, se v današnjih Financah sprašuje Jurij Šimac.

Predsednik uprave Gorenja Franjo Bobinac je za poslovni časnik povedal, da Isajlovića ne pozna in da za posel ni vedel.

Posli z državo Drago Isajlović, nekdanji svetovalec finančnega ministra Franca Križaniča, je že dalj časa prek svoje družbe I. S. O. lastnik gradbenega podjetja Gorenjc – podjetja, ki je spadalo v mrežo škofjeloškega gradbenega podjetja SGP Tehnik. Ta je od začetka tega leta v stečaju, Gorenjc pa je imel številne posle (med drugim je kot podizvajalec sodeloval tudi pri gradbenih poslih z državo, največ prihodkov pa so mu prinesli posli s Stanovanjskim skladom RS).

Do začetka leta 2014 je Isajlović obvladoval 90 odstotkov Gorenjca. Na začetku leta je družba Gorenje Projekt, ki je v 50-odstotni lasti Gorenja, kupila 51-odstotni delež družbe Tosidos, ta pa je nato v postopku dokapitalizacije Gorenjca vplačala vse nove delnice in z vložkom 75 tisoč evrov dobila 25-odstotni delež Isajlovićevega podjetja, še pišejo Finance.

Gorenje Projekt za neodvisnost pri gradbenih virih, Isajlović za okrepitev podjetja V Gorenju Projektu pojasnjujejo, da je smisel nakupa manjšinskega deleža in dokapitalizacije v Gorenjcu predvsem dolgoročna neodvisnost pri gradbenih virih ter da za zdaj Gorenjc ne sodeluje pri poslih njihove družbe.

Lobist Drago Isajlović je glede novega partnerja za Finance povedal, da so se za novega solastnika odločili, ker morajo podjetje okrepiti. "Vsi iščejo neka ozadja, nekateri udbovska, preostali druga. Nikogar pa ne zanima naš razvoj," je še poudaril Isajlović.

Ne spreglejte