Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
3. 4. 2012,
15.31

Osveženo pred

7 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 3. 4. 2012, 15.31

7 let, 2 meseca

Ajdovski župan se bo za rešitev Primorja zavzel tudi pri NLB

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Župan občine Ajdovščina Marjan Poljšak, podžupan Igor Česnik in tajnik občine Janez Furlan so obiskali predsednico uprave Primorja Marjano Novak.

Po zaključenem pogovoru je Marjan Poljšak povedal, da so želeli pridobiti še nekatere informacije, da se bodo pri politikih in bankah lahko pogovarjali o rešitvi Primorja.

"Obstoj Primorja je izrednega pomen" Tako imajo po Poljšakovih besedah že dogovorjen sestanek na Novi Ljubljanski banki, upravo katere bodo poskušali prepričati v pomen rešitve podjetja. "Obstoj Primorja je izrednega pomena za našo in sosednje občine, za Vipavsko dolino, vendar je pomemben tudi širše, za celotno državo," je poudaril Poljšak.

"Nihče noče prevzeti odgovornosti, vendar jo vsi skupaj imajo" Za rešitev ajdovskega gradbinca je potrebna podpora tako politike kot bank, je prepričan Poljšak, ki je dejal še: "Nihče noče prevzeti odgovornosti, vendar jo vsi skupaj imajo. Z nekaterimi smo že govorili, z drugimi pa še bomo!"

Vidrih: Virant bo po svojih močeh pomagal za rešitev tega podjetja V ponedeljek zvečer je občino Ajdovščina obiskal predsednik državnega zbora Gregor Virant, ki se je z županom in podžupanoma Dragom Vidrihom in Igorjem Česnikom pogovarjal tudi o rešitvi Primorja. Župan je zatrdil, da je Virant na njihovi strani in bo po svojih močeh pomagal za rešitev tega podjetja.

"Vemo, da sicer politiki več obljubljajo, kot kasneje storijo. Vendar kolikor je sedaj obljub politikov, potem nam to mora uspeti," je še dejal Poljšak.

Grozi jim 30-odstotna brezposelnost Ajdovski župan se je z občinskim svetom že ob začetku agonije v Primorju zavzel za njegovo rešitev. Prejšnji mesec je na lastnike Primorja Holding celo naslovil poziv, naj se odpovedo lastništvu Primorja in tako rešijo podjetje. Najbolj ga namreč skrbi izguba delovnih mest, saj bi bila ob stečaju Primorja brezposelnost na območju občine Ajdovščina in Vipava skoraj 30-odstotna.

Ne spreglejte