Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 6. 2012,
19.43

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 6. 2012, 19.43

6 let, 7 mesecev

2ndSight sprejet v londonski pospeševalnik Wayra (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Podjetje Drugi vid, ki je član podjetniškega inkubatorja Univerze v Mariboru oziroma Tovarne podjemov, so v četrtek sprejeli v elitni londonski podjetniški pospeševalnik Wayra.

V podjetje, ki je nastalo iz študentske računalniške ekipe 2ndSight, bodo vložili med 10.000 in 50.000 evri. Udeležili se bodo intenzivnega polletnega programa v Londonu, kjer bodo skupaj s poslovnimi in tehnološkimi mentorji razvijali rešitev za slepe in slabovidne, imenovano 2ndSight.

Izbrani med več kot tisoč prijavljenimi Leta 2011 ustanovljeno podjetje Drugi vid bo tako naslednjega pol leta razpeto med Slovenijo in Londonom, kjer se bo skupaj 16 skupin, izbranih med več kot tisoč prijavljenimi, udeležilo polletnega podjetniškega pospeševalnika za mobilne rešitve Wayra Academy, za katerim stoji mednarodni telekomunikacijski velikan Telefonica.

Omenjena rešitev podjetja Drugi vid slepim in slabovidnim osebam s prilagojenim uporabniškim vmesnikom in namenskimi aplikacijami na mobilnih telefonih omogoča lažje opravljanje vsakodnevnih opravil, so še sporočili iz Tovarne podjemov.

"Izredna priložnost za razvoj naše mobilne rešitve 2ndSight" "Sodelovanje v polletni Wayra Academy poleg investicije za nas pomeni predvsem izredno priložnost za razvoj naše mobilne rešitve 2ndSight. Wayra je namreč pospeševalnik telekomunikacijskega giganta Telefonica, ki ima svoje mobilne operaterje po celotnem svetu, kar nam predstavlja izredno priložnost vstop na globalni trg mobilnih rešitev," pravi direktor podjetja Tine Poštuvan.

Prvič je skupina štirih mariborskih študentov računalništva nase opozorila lani z zmago na slovenskem nacionalnem izboru svetovnega študentskega tekmovanja Imagine Cup ter nato z uvrstitvijo med najboljših 12 na svetovnem finalu tega tekmovanja v New Yorku.

Po vrnitvi iz New Yorka so postali redni člani univerzitetnega podjetniškega inkubatorja Tovarna podjemov, ustanovili podjetje Drugi vid ter pridobili angelsko naložbo ter strateškega partnerja. Podjetje se je prav tako prijavilo tudi na razpis Slovenskega podjetniškega sklada, kar bi še dodatno okrepilo razvoj in omogočilo hitrejši preboj v svet.

Pospeševalnik organizira globalni telekomunikacijski velikan Telefonica, ki je navzoč v 25 državah sveta ter s 300.000 zaposlenimi in več kot 310 milijoni uporabnikov letno ustvari več kot 15 milijard prihodkov.

Več informacij je na voljo na spletnih straneh http://www.2ndsight.si/ in http://www.wayra.org/en/blog/first-winners-wayra-uk.

Ne spreglejte