Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
6. 8. 2018,
14.05

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Planet TV zaščita pred soncem lasje

Ponedeljek, 6. 8. 2018, 14.05

5 let, 8 mesecev

POLETNI DAN.

Ne pozabite na nujno poletno nego las

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
lasje

Užitek se je nastavljati sončnim žarkom in plavati v kloriranem bazenu ali slani morski vodi, a hkrati to ni dobro za naše lase. Prav tako kot je pomembna nega kože, sta namreč poleti nujni primerna nega in zaščita las. Kako lahko sami poskrbimo za nujno poletno nego las?

Stran prečke

hair | Foto:

Sonce lahko opeče tudi lasišče. S tem, ko zamenjamo stran prečke, zmanjšamo možnost za opekline.

Zaščita barve

hair | Foto:

Sonce povzroča bledenje las, kor in slana voda pa lahko povzročita celo rahlo zelenkast odtenek pri svetlolaskah. Da bi to preprečili, lahko lase namažemo s kremo, ki vsebuje snovi za zaščito barve in varuje pred UV-žarki.

Globinska nega

hair | Foto: Lasje poleti potrebujejo več nege kot preostale dni v letu. Enkrat tedensko si tako privoščite masko, ki si jo lahko naredite tudi sami doma. Zadostujeta že dve sestavini, na primer olivno olje in med, jogurt in rumenjak, majoneza in jagode, karitejevo in kakavovo masko. Masko nanesite pred umivanjem las, po šamponiranju pa dodajte balzam, da lase globinsko nahranite. Na ta način preprečimo razcepljenost konic, lasje pa so videti gladki in sijoči. Lase hranite s proteini, šamponi in balzami pa naj vsebujejo beljakovine žitnih kalčkov in kreatin. Ne pozabite zlatega pravila: polet si lase sušite na zraku in ne uporabljajte sušilnika. Prav tako je na začetku in konce vsake sezone pravi čas za osvežitev pričeske in striženje konic.

Izdelki za zaščito las

klobuk | Foto: Vodoodporna razpršila, ki vsebujejo zaščito pred UVA- in UVB-žarki, ter balzami, ki jih ne izpiramo, pripomorejo k temu, da tudi na plaži ohranimo navlažene in zaščitene lase. Priporočljivo je tudi naglavno pokrivalo ali ruta, ki sta lahko tudi odličen modni dodatek. V primeru plavanja v kloriranih bazenih uporabite plavalno kapo, ki varuje lase pred škodljivim klorom.

Eden najuspešnejših slovenskih frizerjev Loui Ferry, živi svoje sanje in skrbi za pričeske svetovno znanih imen modne industrije, med drugim pa je že sodeloval tudi s starleto Kim Kardashian, bo gost v današnji oddaji Poletni Dan. ob 17.25 na Planet TV.

Ne spreglejte