Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 7. 2014,
8.28

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 30. 7. 2014, 8.28

6 let, 7 mesecev

Za enega najbolj viralnih videov je poskrbel … Slovenec!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenija je majhna, svet očitno prav tako. V ozadju prikupnega videoposnetka s psičko, ki se tako razveseli svoje ameriške lastnice, da vmes celo omedli, je pravzaprav Slovenec.

Seveda vse to ne bi bilo prav nič nenavadnega, če ne bi video v le šestih dneh, odkar je bil objavljen na YouTubu, zbral že slabih 27 milijonov ogledov in če ne bi bili vanj vpleteni tudi Slovenci.

V ganljivem videu, posnetem z mobilnim telefonom, lahko spremljamo prisrčno snidenje devetletne šnavcerke Casey in Rebecce Ehalt Svetina, 29-letne Američanke slovenskih korenin, ki se je po dveh letih (ali 14 pasjih, če se izrazimo v jeziku pasjega preštevanja let), odkar si je življenjski kotiček ustvarila na Bledu, vrnila v rodni Murrysville v Pensilvaniji.

Slovenija je majhna, svet ravno tako Dogajanje je medtem vestno snemal Rebeccin mož, 31-letni Miha Svetina iz Lesc na Gorenjskem. Da bi bila zgodba še bolj zanimiva, naj omenimo, da je Miha sin Dareta Svetine, prvega Slovenca, ki je poletel z jadralnim padalom (ravno letos mineva 30 let, obletnico pa bomo osvetlili tudi na Sportalu), in lastnika podjetja Dali šport, kjer izdelujejo smučarskoskakalne drese slovenskih smučarskih skakalcev. Dareta Svetino smo že predstavili v rubriki Junaki za jutri, Rebecca, ki je zadnje dni redna gostja ameriških televizijski postaj, pa je prav tako že gostovala v naši rubriki Tujci v Sloveniji. Svet je majhen, drži.

Spontanost, ki gre na splet in v svet "Video je nastal izključno z namenom, da ga pošljeva mojim staršem in sestri Maji, ki je velika ljubiteljica kužkov in ima v Lescah salon za nego psov. Casey in Rebecca se navadno vidita le enkrat letno in srečanje je vsakič nadvse prisrčno, zato sem hotel to srečanje posneti in ga deliti z njimi. Zaradi velikosti posnetka je bila objava na YouTubu najlažji način," je iz ZDA za bralce Planet Siol.net po sodobnih komunikacijskih kanalih sporočil Miha Svetina, avtor viralnega videa.

Za hip celo pozabila na dihanje Psička se je svoje dvonožne prijateljice tako zelo razveselila, da je med glasnim cviljenjem za trenutek celo pozabila na dihanje. "Za trenutek je celo omedlela in nas vse dodobra prestrašila. Kot se vidi že na videu, se je hitro zavedla in pozneje kot običajno tekala okoli. Vseeno pa smo jo preventivno odpeljali na pregled k veterinarju, kjer je ostala na opazovanju čez noč in so potrdili, da je vse v redu z njo," je pojasnil Miha.

Ne spreglejte