Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 4. 2015,
13.41

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

starostniki šport aktivnost

Petek, 24. 4. 2015, 13.41

5 let, 7 mesecev

To so seniorji, ki se lahko kosajo z našo Heleno Žigon (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Za nekatere je ukvarjanje s športom pravi vrelec mladosti. Dokaz za to je tudi francoska kolesarka, ki je stara kar 102 leti. Za nekatere starost res ni ovira za šport.

Francoski kolesar Robert Marchand je star 102 leti. Na fotografiji so ga ujeli med podvigom na velodromu, kjer je v eni uri prekolesaril skoraj 27 kilometrov. S tem je postavil nov rekord v kategoriji starostnikov Mednarodne kolesarske zveze.

Avstralka Dorothy De Low je bila leta 2009, ko je bila stara 99 let, še vedno spretna pri namiznem tenisu.

90-letna Inge Natoli, ki se je v Michigan preselila iz Nemčije, se še vedno ukvarja s sinhronim plavanjem. Njena partnerica je dobrih deset let mlajša Barbara Miller (77 let).

Pri 82 letih se mora Don Fleming odpočiti od naporne igre, a po drugi strani se morajo tudi veliko mlajši hokejski igralci. Koliko pa je takšnih, ki bi se pri taki starosti še vedno udeležili turnirja? Verjetno bolj malo.

Fauja Singh je Britanec z indijskimi koreninami. Gre za ultramaratonskega tekača, ki pri svojem 101 letu še vedno skrbi za svojo kondicijo.

Tao Porchon-Lynch je bila leta 2012 pri svojih 93 letih najstarejša inštruktorica joge, kar je potrdila tudi Guinnessova knjiga rekordov.

Član lokalnega zimskega plavalnega kluba, Rus Ivan Abrosimov, svoj mladostni videz pri 78 letih med drugim ohranja tudi s sklecami v vodi.

Na drugi strani 103-letni Octavio Orduno za svoje zdravje skrbi z dnevnim kolesarjenjem v Long Beachu.

Artin Elmayan je v Argentino emigriral med vojno leta 1938, ko je bil star 21 let. Njegov priljubljen hobi je bil in še vedno je tenis. Pri 95 letih (leta 2012) je bil Artin najstarejši teniški igralec.

Dokaz za to, da pri 90 letih še vedno lahko obiščete fitnes, je Dario Rossini.

Slovenci smo lahko ponosni na 87-letno Heleno Žigon, ki je najstarejša slovenska tekačica. Pretekla je že 18 maratonskih polovičk, lani pa je na Ljubljanskem maratonu pretekla desetkilometrsko razdaljo.

Ne spreglejte