Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 7. 2013,
13.27

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Velika Britanija

Ponedeljek, 1. 7. 2013, 13.27

5 let, 2 meseca

Po 16 letih še vedno skromen, čeprav je zmagal na loteriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Britanec David Ashcroft je pred 16 leti na loteriji zadel 14 milijonov evrov. Obljubil je, da bo ostal skromen, svoje obljube pa še ni prelomil.

David Ashcroft se je pred 16 leti, ko je zadel na loteriji, zaobljubil, da 14-milijonski jackpot ne bo spremenil njegovega življenja. Tako David še vedno dela kot restavrator pohištva in živi skupaj s svojimi starši v isti hiši kot pred 16 leti. Edina opazna sprememba na hiši, kjer živi s starši, je dvojno steklo, sicer pa se zdi, da je od svojega bajnega premoženja zapravil le trohico, piše Daily Mail.

Zapravil izredno malo bogastva Seveda pa je Ashcroft nekaj premoženja le zapravil, vendar si pri tem ni dal duška kot nekateri zmagovalci loterij. Nekaj denarja je namenil za nakup kombija, ki ga uporablja za službene namene, karavana in štiripogonskega mitsubishija, ki ga je kupil za svoje starše. Poleg tega je kupil nekaj lokalnih hiš, ki jih oddaja in za katere je odštel približno 290 tisoč evrov.

Edino razkošje, ki si ga je privoščil oz. s katerim je obdaril svojo družino, so osebne registrske številke in ferrari, ki ga je podaril enemu izmed sorodnikov.

Sosedje pravijo, da se ni spremenil Po svoji zmagi na loteriji leta 1997 je Ashcroft priznal, da še nikoli ni imel dekleta in nikoli ni potoval v tujino, pri tem pa dodal, da je njegova strast prefinjeno pohištvo. Čeprav je prejel kar nekaj denarja, je vztrajal pri tem, da ima vse, kar potrebuje v življenju. "Sem navaden človek, tih in introvertiran. To me lahko spremeni, vendar upam, da me ne bo," je po poročanju Daily Maila takrat povedal Ashcroft.

Čeprav je težko verjeti, pa se je Ashcroftu uspelo upreti skušnjavam bogastva, o čemer lahko marsikdo le sanja. Ashcroft namreč sam pospravljala okoli hiše in pred svojo delavnico. "Tako se vede, kot da ne bi nikoli zmagal na loteriji," je za Daily Mail povedal eden izmed sosedov. "Večina ljudi bi bogastvo uporabila za uresničitev svojih sanj, vendar se zdi, kot da je David zadovoljen s svojim življenjem," je dodal sosed.

Ne spreglejte