Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 11. 2016,
10.25

Osveženo pred

7 let, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Peter Nzobandora Jose World Food Programme MasterCard

Četrtek, 17. 11. 2016, 10.25

7 let, 5 mesecev

Raper Jose in Peter Nzobandora sta pripovedovala pravljice otrokom v Cityparku

Oglasno sporočilo

V nedeljo, 13. novembra, sta  v Mladinski knjigi v Cityparku odmevala ploskanje in smeh. Jose in Peter, brata, ki ju poleg sorodstva povezuje tudi navdušenje nad glasbo in gledališčem, sta namreč pripovedovala poučne afriške pravljice v družbi čudovitih in zabavnih lutk ter se zapletla v zanimive pogovore z zvedavimi malčki v občinstvu.

Jose, nekaterim bolj znan kot polovica raperskega dvojca Murat&Jose, se v zadnjem času z veseljem posveča predstavam za najmlajše, vendar zagotavlja, da glasbe ni postavil na stranski tir. Preteklo nedeljo sta oba nastopajoča z mladimi gledalci spregovorila tudi nekaj besed o tem, kaj želijo postati, ko odrastejo. Dogodek je namreč potekal v organizaciji družbe MasterCard, in sicer z namenom ozaveščanja o kampanji World Food Programme, ki se posveča zagotavljanju šolskih obrokov otrokom v Afriki. Na ta način poskuša šolarjem omogočiti, da uresničijo svoje želje in potenciale, saj je ustrezna prehranjenost ključna za uspešno učenje in napredovanje.

Peter je po dogodku povedal, da je kot otrok želel postati košarkar ali glasbenik, Jose pa je želel postati pisatelj. Čeprav se jima želje (še) niso popolnoma uresničile, sta zadovoljna, da lahko počneta tisto, kar ju res veseli.

 

Ne spreglejte