Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 6. 2016,
4.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,50

3

Natisni članek

Moja služba zaposlitev razgovor

Torek, 28. 6. 2016, 4.12

6 let, 6 mesecev

NENAVADNI OGLASI ZA DELO

Delodajalec je iskal dekle, ki bi deset dni ležalo v postelji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,50

3

razgovor služba | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Med prebiranjem oglasov za delo pogosto naletimo tudi na nenavadne ponudbe ali pogoje, ki jih postavljajo delodajalci. Poglejte si najzanimivejše oglase za zaposlitev, ki so jih objavili delodajalci.

Konec aprila smo v Sloveniji našteli nekaj več kot 105 tisoč brezposelnih oseb. Poleg hude konkurence na trgu delovne sile, s katero se spoprijemajo iskalci zaposlitve, na spletnih straneh z oglasi, ki ponujajo prosta delovna mesta, kandidati nemalokrat naletijo tudi na nenavadne zahteve delodajalcev.

Nočnemu čuvaju konjev ni treba biti ljubitelj živali

Na zaposlitvenem portalu Moje delo so imeli pred leti oglas za nočnega čuvaja konjev. Ker je bil opis oglasa, ki ga je posredoval delodajalec, zelo skop, so ga dodatno opisali in svetovali, kako pripraviti bolj privlačno besedilo. Predlagali so, da k oglasu pripišejo, da mora biti nočni čuvaj konjev tudi ljubitelj živali, kar pa je naročnik odločno zavrnil, češ da to ni nujen pogoj. 

Nobene potrebe ni, da je čuvaj konjev tudi ljubitelj živali, je menil eden od delodajalcev. | Foto: Thinkstock Nobene potrebe ni, da je čuvaj konjev tudi ljubitelj živali, je menil eden od delodajalcev. Foto: Thinkstock

Hvaležen delodajalcu, ker mu daje kruh

V enem od oglasov za zaposlitev je delodajalec zahteval, da se pri opisu pogojev, ki jih mora izpolnjevati iskalcev zaposlitve, pripiše tudi "hvaležnost delodajalcu, ker mu daje kruh". 

Če potrebujete zgolj službo ali varnost, se ne prijavite na ta oglas

Med brskanjem po slovenskih zaposlitvenih portalih smo našli še nekaj zanimivih oglasov za delo. V enem od ljubljanskih zobozdravstvenih centrov so na primer iskali administratorja in urejevalca poslov. Oglas je bil na družbenih omrežjih precej viralen, zlasti zaradi pogoja, ki ga je zapisal delodajalec: "Potrebujemo nekoga, ki se ne bo prijavil za delovno mesto, ker potrebuje službo ali varnost."

 | Foto:

Iščejo študenta poliglota, ki ga študij ne bo oviral pri delu

Z nenavadnimi oglasi za delo in pogoji, ki jih morajo izpolnjevati kandidati, pa se pogosto srečujejo tudi mladi, ki na spletnih straneh, ki ponujajo študentsko delo, iščejo dodaten zaslužek. Ni redkost, da delodajalec na študentskem servisu išče kandidata s statusom študenta, ki govori angleško, francosko, italijansko in nemško, poleg tega pa ga študij ne sme ovirati pri vsakodnevnem delu. 

Iskal kandidatko za ležanje v postelji

Tudi na e-Študentskem servisu so že imeli nekaj zanimivih oglasov za delo. Eden od delodajalcev je na primer iskal kandidatke za ležanje v postelji. Šlo je seveda za sodelovanje pri raziskavi, v kateri je moralo dekle deset dni ležati v postelji. Delodajalec je kot pogoj za to delo navedel tudi, da mora biti nekadilka, brez prehranskih posebnosti, zmerno aktivna, stara od 20 do 30 let, za sodelovanje v raziskavi pa je morala znati tudi angleško.

Bi lahko deset dni preležali v postelji? | Foto: Thinkstock Bi lahko deset dni preležali v postelji? Foto: Thinkstock

Med bolj nenavadnimi oglasi za delo pa je prav gotovo tudi oglas za študentsko delo, v katerem je delodajalec iskal študenta z obilno postavo. Ne, v tem primeru ni šlo za kakšno zdravstveno raziskavo, ampak le za oglas, s katerim so iskali Božička. 

Med bolj zanimivimi so tudi naslednja študentska dela:

  • kovanje kovancev v kovnici,
  • vrtenje kolesa sreče,
  • cepljenje kokoši, lovljenje kokoši,
  • vožnja tricikla,
  • čakanje v vrsti,
  • lepe roke (za snemanje reklame).

 

 

Ne spreglejte