Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 10. 2016,
20.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Moja služba zaposlitev Karierni sejem

Sreda, 5. 10. 2016, 20.00

6 let, 6 mesecev

Na Kariernem sejmu se je predstavilo več kot 60 delodajalcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

V Cankarjevem domu je danes potekal 14. Karierni sejem, na katerem se je letos predstavilo več kot 60 podjetij. Sejem je bil namenjen zbliževanju delodajalcev in iskalcev zaposlitev.

Karierni sejem | Foto: STA , Foto: STA , Nekateri izmed njih so o iskanju službe spregovorili na okrogli mizi, kjer so se strinjali, da moramo biti pri iskanju službe predvsem zelo dobro organizirani.

V Sloveniji je 35 tisoč brezposelnih, ki so starejši od 50 let

Direktor območne službe Zavoda RS za zaposlovanje Jurij Snoj je pojasnil, da se na zavodu srečujejo s štirimi vrstami brezposelnih oseb; mladimi, starejšimi, dolgotrajno brezposelnimi in manj izobraženimi. Kot je pojasnil, je v Sloveniji 35 tisoč brezposelnih, ki so starejši od 50 let, podjetja pa pogosto ne znajo izkoristiti njihovih prednosti. Te so po njegovih besedah večja zanesljivost, mentorske sposobnosti in večja pripadnost podjetjem. Po drugi strani ga veseli, da se vse več mladih odloča za srednje tehniške šole, saj je na zavodu prijavljenih sedem tisoč gimnazijskih maturantov.

Ponudbe za delo bodo, ne bo pa ljudi, ki bi to delo znali opravljati

Direktor portala Mojedelo.com Zoran Savin je medtem izpostavil, da se je začelo stanje na trgu dela vidno popravljati, kar se odraža tudi na ljudeh, med katerimi je po njegovih besedah zrasel pozitivizem. So pa zdaj po njegovih besedah pred nami novi izzivi, saj ponudbe za delo bodo, ne bo pa ljudi, ki bi to delo znali opravljati.

Letos se je na sejmu predstavilo več kot 60 podjetij, med njimi tudi Telekom Slovenije in Krka. | Foto: STA , Letos se je na sejmu predstavilo več kot 60 podjetij, med njimi tudi Telekom Slovenije in Krka. Foto: STA , Karierni sejem | Foto: STA , Foto: STA , Karierni sejem | Foto: STA , Foto: STA , Svojo stojnico na sejmu je imela tudi Slovenska vojska. | Foto: STA , Svojo stojnico na sejmu je imela tudi Slovenska vojska. Foto: STA , Karierni sejem | Foto: STA , Foto: STA , Karierni sejem | Foto: STA , Foto: STA , Med večjimi zaposlovalci je tudi podjetje Akrapovič. | Foto: STA , Med večjimi zaposlovalci je tudi podjetje Akrapovič. Foto: STA , Karierni sejem | Foto: STA , Foto: STA ,

 

 

 

 

Ne spreglejte